Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Nelegalno sagrađeni objekti na Žabljaku biće srušeni

Da se to ipak neće dogoditi, tvrde iz Centra za razvoj Durmitora, jer, kako poručuju, ide zima.

Više od 40 nelegalno sagrađenih objekata na Žabljaku biće srušeno, počevši od ponedjeljka, saopštili su u emisiji Okvir iz Ministarstva ekologije i prostornog planiranja.

Kažu da su pod nadzorom svi objekti koji su građeni nakon stupanja na snagu Zakona o planiranju i izgradnji iz 2017-te i da nema govora o selektivnosti prilikom rušenja.

Da se to ipak neće dogoditi, tvrde iz Centra za razvoj Durmitora, jer, kako poručuju, ide zima.

“Objekti koji nijesu na orto – foto snimku koji je završen 2018. za područje Žabljaka ne mogu biti legalizovani. Ovo su sve objekti koji su rađeni u poslednjih nekoliko godina. Svi ovi ljudi su dobili rješenje o zabrani građenja prvo, pa su ih ignorisali, završili građenje, pa su onda dobili rješenje o rušenju”, kazala je u emisiji Okvir predstavnica Ministarstva ekologije Zorica Krsmanović.

S druge strane, predsjednik budvanskog parlamenta Nikola Jovanović (DF) rekao je da Opština Budva izdaje urbanističko-tehničke uslove, ali upoznaju građane i investitore da ne mogu da ostvare prijavu gradnje, imajući u vidu moratorijum. On je naglasio da Opština Budva priželjkuje nove investicije i razvoj infrastrukture.

“U Crnoj Gori generalno nemamo dovoljno svijesti o problemu bespravne gradnje. Zakon nije zaživio i to je generalno problem svih. Mi moramo uraditi više na rješavanju ovog problema”, rekao je Jovanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve