Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Nela Savković Vukčević: Velikosrpska laž za razaranje BiH

''Zbog upotrebe stare crnogorske zastave na neustavnom prazniku u svečanom defileu entiteta BiH, očekujemo reakciju i objašnjenje Ministarstva vanjskih poslova, kao i naše ambasade u Sarajevu''

Jučerašnjim svečanim defileom u Banjaluci i isticanjem jedne od zastava iz Kraljevine Crne Gore slikovito su iskazani želja i cilj politike koja se tamo slavila – uspostavljanje „srpskog sveta“ konstantnim provociranjem pripadnika drugih nacionalnosti, saopštila je Nela Savković Vukčević, članica Izvršnog odbora DPS Crne Gore.

”Ovaj čin samo je nastavak velikosrpskih hegemonističkih težnji, sa sličnom simboličnom porukom kao i nacionalistički ispadi sa društvenih mreža iz pojedinih gradova BiH na kojima se šovinističkim povicima, uz prateću adekvatnu, već viđenu ikonografiju, prijeti, omalovažavaju drugi narodi i ugrožava njihova sigurnost. Sve ovo je pokazna vježba kakve su namjere i ciljevi nacionalističkih politika, a što se njenih posljedica tiče, njih smo nažalost vidjeli u ne tako davnoj prošlosti”, dodala je.

”Zbog upotrebe stare crnogorske zastave na neustavnom prazniku u svečanom defileu entiteta BiH, očekujemo reakciju i objašnjenje Ministarstva vanjskih poslova, kao i naše ambasade u Sarajevu. U suprotnom, biće ovo samo još jedna demonstracija snishodljivosti koju pokazuje Vlada Crne Gore kada su u pitanju brojne provokacije koje nam dolaze iz „srpskog sveta“”, zaključuje u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve