Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Neizvjesno usvajanje odluke o uvođenju sankcija Rusiji

Predsjednik Vlade u tehničkom mandatu Zdravko Krivokapić i nekoliko ministara nijesu u državi, pa je jučerašnja sjednica otkazana, a nova zakazana za danas kada bi trebalo da joj prisustvuje više članova. Zbog službenog puta Krivokapića sjednicom će predsjedavati Abazović

Sjednica Vlade na čijem dnevnom redu bi trebalo da se nađe prijedlog odlazećeg vicepremijera i mandatara Dritana Abazovića o uvođenju sankcija Rusiji biće održana danas, jer juče nije bilo potrebnog kvoruma za njeno održavanje.

Predsjednik Vlade u tehničkom mandatu Zdravko Krivokapić i nekoliko ministara nijesu u državi, pa je jučerašnja sjednica otkazana, a nova zakazana za danas kada bi trebalo da joj prisustvuje više članova. Zbog službenog puta Krivokapića sjednicom će predsjedavati Abazović.

Usvajanje odluke o uvođenju sankcija Rusiji nije na dnevnom redu, ali će, kako tvrdi izvor Pobjede iz vrha Vlade, Abazović, koristeći poslovničku mogućnost, tražiti dopunu dnevnog reda i omogućiti usvajanje restriktivnih mjera prema Rusiji.

“Kvoruma će biti ali je usvajanje odluke neizvjesno”, rekao je izvor Pobjede.

Umjesto sankcija, na dnevnom redu koji je predložio Krivokapić i ovoga puta je tačka koja se odnosi na obrazovanje koordinacionog tijela koje će pratiti „primjenu međunarodnih mjera povodom krize u Ukrajini“.

Ta tačka dnevnog reda na prošloj sjednici Vlade nije dobila potrebnu većinu, a Crna Gora je jedina država članica NATO koja još uvijek nije uvela sankcije Ruskoj Federaciji.

Komisija za politički sistem Vlade Crne Gore, kojom predsjedava Abazović, usvojila je 15. marta jednoglasno paket sankcija Rusiji koji je prethodno usvojio Savjet Evropske unije.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve