Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Ne zna se ko je gori, onaj što oskrnavi spomenik Ljuba Čupića ili oni koji aboliraju ovaj čin

''Mora progovoriti slobodna i evropska Crna Gora. Zajedno ćemo poraziti ovo zlo, kao što je Ljubo porazio smrt''

Danas se ne može ćutati, niti odćutati ono što se desilo u našem gradu. Desilo se pod okriljem noći, ali je i pokazalo pravo lice i počinioca gnusnog čina, ali i onih koji ga brane i podržavaju. Ne zna se ko je gori, onaj što oskrnavi spomenik narodnog heroja Ljuba Čupića ili oni koji izmišljotinama aboliraju ovaj čin, ocijenio je Zoran Vukićević predsjednik Opštinskog odbora DPS-a Nikšić.

“Opet je sinoć po ko zna koji put u posljednje vrijeme oskrnavljeno lice sa slobodarskim osmjehom i to od strane onih, kojim su slobodarske i antifašističke ideje daleke i strane”, rekao je Vukićević-

Prema njegovim riječima, Ljubo Čupić je simbol slobodarskih pregnuća, nesebične žrtve za slobodu i slobodnu misao, pa se pitamo kome smeta sjećanje na njega, koga boli građanski i slobodarski Nikšić.

“Boli taoce zatočenih umova četničkim idejama, pa im Ljubo i mrtav smeta. Smeta im što ih podsjeća na to koliko su on i njegova djela veliki ,a oni mali. Smeta im jer ih podsjeća da je ovo grad slobodnog duha, slobodne misli, evropejskih ideja i građanske profilacije”, rekao je Vukićević.

Smeta onima, dodaje on, kojima je smetao i te 1942. godine, kada im je prkosnim osmjehom poručio da mogu ubiti njega, ali ne ideju antifašizma.

“Ovakav gnusni čin rezultat je poremećenog sistema vrijednosti, koji promoviše i aktuelna vladajuća državna i opštinska politika. Ova vlast stvorila je ambijent u kome četništvo divlja, a sloboda i antifašizam ćute. Definitivno ovome se mora stati na kraj, mora progovoriti slobodna i evropska Crna Gora. Mora evropejizam pobijediti primitivizam, mora se slobodarski Nikšić osloboditi okova velikosrpskog hegemonizma i ovog posrnuća koje nas je zadesilo. Zajedno ćemo poraziti ovo zlo, kao što je Ljubo porazio smrt”, zaključio je Vukićević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
ENISA
14.06.2021-10:29 10:29

Srpski svet -Srpsa vlada njih interesuje SRBIJA-VELIKA SRBIJA od Sporta -do Ekonomije jedan jedini cilj i amanet ostavljen od AMFILOHIJA da se unisti sve sto je CRNOGORSKO !