Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Ne treba dozvoliti političku manipulaciju djecom, zabraniti emitovanje spota

''Ombudsman je, kroz autonomno, nezavisno, stručno i nepristasno djelovanje, blagovremeno trebao na to da ukaže kako gospođi Borovinić Bojović tako i Demokratskom frontu''

Imajući u vidu činjenicu da je Zaštitnik ljudskih prava i sloboda Crne Gore Siniša Bjeković javno saopštio da nije kontinuirano pratio sadržaj izborne kampanje i da su zbog toga sve informacije o spornim sadržajima dobrodošle, Građanska inicijativa (GI) “21. maj” je obavijestila ovu instituciju da se na društvenim mrežama, u medijima ali i na druge načine emituje i širi predizbnorni spot političke koalicije i liste “Demokratski front – za budućnost Podgorice” u kojem učestvuju djeca.

“Standardi nedvosmisleno ukazuju da je zabranjeno učešće djece u programima i sadržajima koji su političke namjene”, navodi Građanska inicijativa “21. maj”.

GI “21. maj” je pozvala Ombudsmana Bjekovića da provjeri da li je došlo do povrede prava kroz učešće djece u političkoj propagandi a njegovo mišljenje biće od koristi naročito po pitanju daljeg emitovanja ovog spota na društvenim mrežama (dakle i na Internetu).

GI “21. maj” smatra neprimjerenim da je institucija Zaštitnika ljudskih prava i sloboda Crne Gore gotovo nezainteresovana da proaktivno djeluje kako bi se tokom predizbnorne kampanje kontinuirano ukazivalo na neophodnost poštovanja svih ljudskih prava a naročito prava djeteta i pripadnika marginalizovanih i diskriminisanih društvenih grupa.

“Gospođa Jelena Borovinić Bojović ne treba i ne smije da pristupa političkoj manipulaciji djecom pa je zato dosljedno i principijelno oglašavanje Zaštitnika ljudskih prava i sloboda bilo nužno. Djeca ne treba budu dio strančke političke reklame i djeca nijesu glasači. Ombudsman je, kroz autonomno, nezavisno, stručno i nepristasno djelovanje, blagovremeno trebao na to da ukaže kako gospođi Borovinić Bojović tako i Demokratskom frontu”, navodi Građanska inicijativa “21. maj”.

Građanska inicijativa “21. maj” apeluje na Agenciju za elektronske medije da zabrani dalje emitovanje ovog spota jer je protiv svih standarda da djeca učestvuju u plaćenom političkom oglašavanju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve