Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Ne dozvoliti manjinsku vladu

Klerikalno-šovinistička vlada sastavljena u manastiru Ostrog uz blagoslov Amfilohija Radovića, razgrađivala je i zatirala od svog osnivanja, do dana današnjega građansku Crnu Goru i sve crnogorsko.

Piše: Miodrag Živković (preuzeto sa Fejsbuk profila)

Suludi i opasni eksperiment Dritana Abazovića, njegove URA-e i mentora iz “Vijesti” u vidu lažne “ekspertske vlade”, doživljava svoj sunovrat i krah.

Klerikalno-šovinistička vlada sastavljena u manastiru Ostrog uz blagoslov Amfilohija Radovića, razgrađivala je i zatirala od svog osnivanja, do dana današnjega građansku Crnu Goru i sve crnogorsko.

I dok ova okupatorska vlada još nije ni pala, Abazović nam, umjesto nje nudi novi eksperiment u vidu “manjinske vlade” za koju je očigledno, ovoga puta dobio blagoslov u beogradskoj Patrijaršiji od prvog čovjeka Crkve Srbije, Porfirija.

Treba li Crnoj Gori nova politička avantura koju organizuje glavni akter agonije u kojoj živimo od poslednjih izbora?

Naravno da ne treba i da je veoma opasna, ništa manje od prethodne, koju smo dobro osjetili u ovoj godini i po, iza nas.

Koliko god blagonaklono gledaju na ovaj novi Abazovićev avanturizam iz stranaka crnogorske građanske opozicije, držeći olako da je sve novo bolje od prethodnoga, važno je znati:

– Da Abazović i njegova družina ne ruše ovu svetosavsku vladu zbog mnogo zla kojeg je, zajedno sa njim učinila Crnoj Gori, nego zbog ugroženog sopstvenog interesa u njoj;

– Da su upravo oni svojom podrškom, samo do juče stajali iza Krivokapića, Bratićke i ostale opasne družine. Da je njihovom voljom na čelo univerziteta doveden neskriveni mrzitelj svega crnogorskog i izvršilac Rusko-Srpskih agentura. Da je njihovim glasovima od Crne Gore oduzeta i na crkvu i državu Srbije upisana, najvrjednija i najznačajnija imovina ove zemlje i njenog naroda, i mnogo toga još;

– Da je pod njihovim pokroviteljstvom, nesmetano marširao velikosrpski fašizam svom Crnom Gorom uz neviđenu mržnju i različite oblike nepodnošljivosti, sa neskrivenom tendencijom urušavanjanja građanskog, sekularnog, antifašističkog i multivjerskog karaktera ove zemlje;

– Da je njihovom voljom i njihovim izborom, upravljanje ovom zemljom bilo zabranjeno nacionalnim Crnogorcima i predstavnicima ostalih manjinskih naroda;

– Da je baš Abazović, Crnogorske građane koji su protestovali na Cetinju nazvao banditima i teroristima, sa čela bezbjednosnih službi naređujući neviđeno brutalnu silu i trovanje suzavcem, da bi ispunio želje Crkve Srbije.

– Da i sada istrajavaju na zaključenju “Temeljnog ugovora” sa Crkvom Srbije, kojim se ova okupatorska crkva stavlja u položaj IZNAD države Crne Gore i na ulasku Crne Gore u “OTVORENI BALKAN” koji je najveća klopka za Crnu Goru i neskriveni velikosrpski plan utapanja ove zemlje u “srpski svet”;

Da i sada ne predviđaju mogućnost učešća nacionalnih Crnogoraca u zamišljenoj vladi, koja treba da vodi njihovu državu, što je do sada ne viđeno svjetsko iskustvo.

Nakon svega ovoga i mnogo, mnogo toga još, parlamentarne stranke crnogorske građanske opozicije, moraju STATI I DOBRO RAZMISLITI, jer je očekivano sudbina ove zemlje u njihovim rukama.

Moraju dobro znati da bi svojom podrškom manjinskoj vladi u parlamentu, Crna Gora ušla u novu veliku avanturu sa očekivano lošim posledicama (Temeljni ugovor, Otvoreni Balkan, revanšizam i ko zna, što još).

Morali bi znati da planirani Abazovićev sastav nove vlade osim opasnih namjera, koje očigledno postoje, nema kadrovske i ljudske-administrativne resurse koji bi Crnu Goru, najzad poveli prema EU, tako da bi nas očekivalo samo dodatno mrcvarenje i propadanje.

Dobro moraju znati “naši” parlamentarci da bi izborom manjinske vlade, izgubili mogućnost njenog rušenja u parlamentu, jer za to više ne bi imali glasova, tako da bi njeno trajanje moglo biti sve do sledećih izbora.

Zato je važno znati i shvatiti da je naš jedini izbor i naš jedini spas u TEHNIČKOJ VLADI, koja treba biti otvorena za sve parlamentarne stranke. TEHNIČKOJ VLADI, sa oročenim vremenom trajanja od 6-8 mjeseci (izbori, nakon turističke sezone) koja bi servisirala redovne državne obaveze i pripremila prijevremene parlamentarne izbore. Takvoj vladi treba oduzeti mogućnost donošenja bilo kakvih odluka koje mnogo mogu koštati ovu zemlju (potpisivanje, Temeljnog ugovora, Otvorenog Balkana, popisa stanovništva i sl).

Ne dozvolimo nikada više da se neko van Crne Gore, igra našom sudbinom. Uzmimo je u svoje ruke!

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve