Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Postignut dogovor za troje sudija Ustavnog suda: Armenko, Tešić i Đuranović sigurne

U nastavku razgovora očekuje dogovor i oko četvrtog kandidata iz reda manjinskih naroda

Članovi Ustavnog odbora i šefovi poslaničkih klubova sastastali su se danas u Vili Gorica i razgovarali o kandidatima za sudije Ustavnog suda. Nakon sastanka predsjednica Skupštne Danijela Đurović saopštila da je na današnjem zajedničkom sastanku članova Kolegijuma predsjednice Skupštine Crne Gore i članova Ustavnog odbora postignuta je saglasnost za izbor tri kandidata za sudije Ustavnog suda.

“Do sjednice Ustavnog odbora biće uložen maksimalan napor da se postigne saglasnost i potrebna većina za izbor i četvrtog kandidata”, navela je Đurović.

Prema nezvaničnim saznanjima, dogovor je pao za kandidatkinje Snežanu Armenko, Momirku Tešić i Draganu Đuranović.

Oko četvrtog kandidata iz manjinskih naroda nije bilo dogovora jer su se iz GP URA zalagali da to bude Faruk Rasulbegović, dok iz BS, prema nezvaničnim saznanjima, taj kandidat nije bio prihvatljiv.

Sastanak je završen u 20 sati i 30 minuta, a niko od učesnika nije želio pred kamere, dok je iz Kabineta predsjednice Skupštine poslato kratko saopštenje u kojem je potvrđeno da je postignuta saglasnost o tri kandidata.

Cilj sastanka bio je da se dođe do dogovora oko kandidata koji bi dobili potrebnu podršku u parlamentu.

Sastanku su prisustvovali predsjednica Skupštine Danijela Đurović, poslanici iz DPS-a Danijel Živković, Vesna Pavićević, Suzana Pribilović, Jovanka Laličić i Ljuiđ Škrelja,  GP URA Suada Zoronjić, Miloš Konatar, FORCE Genci Nimanbegu, Demokrata Boris Bogdanović, SNP-a Dragan Ivanović, DF-a Branka BošnjakJovanka Bogavac, Slaven Radunović, SDP-a Draginja Vuksanović Stanković, BS-a Kenana Strujić Harbić i SD-a Ivan Brajović.

Novinarima nije dozvoljeno da uđu ni u dvorište Vile i ostali su ispred kapije.

Ovo je šesti pokušaj izbora sudija, nakon što su prethodni propali.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Mirko
01.02.2023-22:13 22:13

Sramotno, Armenko je bratanična Bulatovica, srpski orijentisana, Tešicka udata za Srbijanaca inace od Marovica iz Ljesevica Grbalj isto srpski orijentisana, osudila momka koji je gliserima ubio kupača sa 120 sati korisnog rada, DPS opet pravi greskekoje ce nas skupo koštati!

Tara
01.02.2023-23:20 23:20
Reply to  Mirko

Prava katastrofa..nijesu mogli gore izabrati..Ova iz Kotora..nema cak ni ispit..da djeluje u Ustavni sud..

XOXO
02.02.2023-14:03 14:03

Od ova tri izabrat jedno ili dvoje samo da se Ustavni uspostavi. I oklen kome pravo da po sili zakona smjenjuje dok se ne izabere novi sudija. Bice da je nekom vrana mozak popila, prije u mantiji.