Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

NAROD SPREMAN NA POBUNU Zbog ugovora sa SPC Podoljub u paničnom strahu od Crnogoraca i Amfilohijeve kletve!

Temeljni ugovor sa SPC Krivokapić je dobio još prošle sedmice! Kako saznajemo, premijeru je izdajnički ugovor predao visoki službenik Srpske patrijaršije u manastiru Ždrebaonik, uz prisustvo v.d. direktora crnogorske filijale SPC Joanikija Mićovića. Krivokapić već danima obmanjuje javnost i krije da je dobio ugovor iz straha od crnogorskog naroda koji je spreman na pobunu, ali i kletve koja mu prijeti jer je pogazio amanet svog duhovno-političkog oca Amfilohija Radovića!  

Premijer Zdravko Krivokapić i njegova izdajničko-klerofašistička vlada diletanata sve dublje tonu u političku jamu obmana i laži koju su sami iskopali svojim neodgovornim ponašanjem, lažima i manipulacijama.

Manipulator na čelu vlade po naređenju njegovih nalogodavaca iz svetosavske crkve pokušao je na podmukao način, pod okriljem mraka, da prevari crnogorski narod i potpiše temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom kojim se na najgrublji način ugrožavaju vjerska prava pravoslavnih Crnogoraca i imovinska prava države Crne Gore.

Iako temeljni ugovor koji izdajnička vlada treba da potpiše sa SPC  nije dostupan javnosti, jasno je da se njime legalizuje pljačka crnogorskih svetinja i ogromne državne imovine, a izvjesno je da se svetosavskoj crkvi u Crnoj Gori priznaje kontinuitet od 800 godina što nije slučaj u Srbiji gdje ima pravni kontinuitet od 1836. godine!

Sve ovo je Podoljub planirao da provuče daleko od očiju crnogorske javnosti.

Raskrinkao ga podvižnik iz Mojanovića

Ovakvo veleizdajničko, subverzivno i skandalozno djelovanje premijera klerofašističke vlade bi možda prošlo nezapaženo da ga juče nije raskrinkao jedan od lidera DF-a Milan Knežević, poznat kao veliki vjernik, predani pravoslavni skolastik koji se drži dogme svetog Jovana Lestvičnika i u privatnom životu je protivnik velimirovićevsko-justinovske tvrde svetosavske dogme.

Milan Knežević: Učinio za SPC više nego svi Nemanjići, bacio srp i čekić i podigao teški krst pravoslavnog podvižništva

Kneževič je juče u izlivu svog pravoslavnog podvižništva pozvao premijera Zdravka Krivokapića da bez odlaganja potpiše temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom jer im, kako je ocijenio ”vrijeme curi”, misleći vjerovatno na brzi pad vlade.

Taj tvit Kneževića razotkrio je manipulacije i subverzivne aktivnosti premijera koji je juče pod velikim pritiskom nerado priznao da je Vlada Crne Gore spremna za potpisivanje ugovora sa SPC, i da će uskoro usaglasiti termin potpisivanja ugovora sa liderom SPC Porfirijem Perićem.

Krio od javnosti da je dobio ugovor

O razmjerama manipulacija u koje su umješani premijer klerofašista i njegovi nalogodavci iz svetosavskog kulta ”krvi i tla” koji se vodi pod akronimom SPC, govore i šokantna saznanja do kojih je došao portal Aktuleno.

Temeljni ugovor sa SPC Krivokapić je dobio još prošle sedmice! Kako saznajemo premijeru je izdajnički ugovor predao visoki službenik Srpske patrijaršije u manastiru Ždrebaonik, uz prisustvo v.d. direktora crnogorske filijale SPC Joanikija Mićovića.

Joanikije Mićović pritiska Krivokapića

Krivokapić već danima obmanjuje javnost i krije da je dobio temeljni ugovor iz straha od crnogorskog naroda, ali i kletve koja mu prijeti jer je pogazio amanet svog duhovno-političkog oca Amfilohija Radovića!

Strah od Crnogoraca

Jasno je da Zdravko Krivokapić odugovlači sa potpisom i zaključivanjem Ugovora sa SPC, a kako saznaje portal Aktuelno iz izvora bliskih vrhu Vlade, razlog za neodlučnost je panični strah od kog premijer već danima ne može da spava!

”Premijer je u paničnom strahu od Crnogoraca koji su već na ivici pobune zbog katastrofalnih izdajničkih poteza Krivokapićeve Vlade. Premijer je svjestan da je narod spreman na pobunu i da su stvari dovedene ‘pred pucanje’. Njegove podmukle izdajničke aktivnosti da ‘ispod žita’ potpiše ovakav veleizdajnički akt koji legalizuje okupatorsku crkvu i otimanje crnogoroskih svetinja i imovine je kap u prepunoj čaši za Crnogorce koji su spremni na ustanak! Krivokapić to zna, stoga je u velikoj panici”, rekao je naš izvor iz vrha Vlade.

Crnogorci na ivici, čeka se inicijalna kapisla za pobunu protiv izdajničke vlasti! (foto: Filip Filipović)

Međutim, to nije jedina muka Krivokapića i njegovih saradnika i nalogodavaca, jer DF pritiska da se ugovor sa SPC što prije potpiše, a zvanični Beograd, kao i obično, je dodatno zakomplikovao situaciju.

Proganja ga Amfilohijeva kletva

Vrh SPC, odnosno Beogradska patrijaršija nije nikako bila zadovoljna inicijalnim tekstom ugovora koji je osmislio Amfilohije Radović. Ono što je zasmetalo patrijaršiji i nezvaničnom patrijarhu SPC Aleksandru Vučiću je često korišćenje termina Pravoslavna Crkva u Crnoj Gori. Stoga su, kako su nam kazali dobro upućeni izvori iz patrijaršije, u Beogradu ”pročistili” ugovor od nepoželjnih termina i umjesto Pravoslavna crkva u Crnoj Gori, kao naziv crkve u ugovoru stavili su Srpska pravoslavna crkva!

”Poznato je da je duhovno-ideološki otac Krivokapića Amfilohije Radović želio da se u temeljenom ugovoru SPC i države koristi termin Pravoslavna crkva u Crnoj Gori, a Vučić i patrijaršija su se tome žestoko protivili. Sad kad je Amfilohije umro to su prepravili. Osim što će se kad se sazna i zvanično za taj skandal Crnogorci masovno pobuniti u namjeri da spasu državu iz čeljusti veleizdajnika, Krivokapić će, ako potpiše ugovor pogaziti volju Amfilohija – čovjeka koji mu je bio kao otac”, rekli su naši izvori iz vrha vlade.

”Oprosti mi đedo iznevjerih te”

Krivokapić je stoga u paničnom strahu od sopstvenog naroda koji po nalogu svetosavskog kulta ”krvi i tla” mora da izda. Sa druge strane strah ga je kletve Amfilohija Radovića koji ni na svom grobu nije ostavio riječ ”Srpska” crkva.

Pritisak iz Beograda

Osim toga Krivokapić je u strahu i zbog pritisaka iz zvaničnog Beograda koji je spreman na sve da se ugovor potpiše.

Zvanični i nezvanični šef SPC Porfirije Perić i Aleksandar Vučić: ”De si Zdravko izdajniče mali? Koliko ti ono imaš nekretnina u Beogradu?”

”Krivokapić strepi da mu djeca ne ostanu bez unosnih biznisa i velikog broja nekretnina za koje se spekuliše da imaju u srpskoj prijestonici.  Jer je pritisak preko familije stara srbijansko-ruska taktika koja služi da se neko zastraši da bi izvršavao sva naređenja. Istu takvu taktiku primjenjuje predsjednik Rusije Vladimir Putin prema Vučiću, pa je ovaj učio od najboljeg”, rekli su naši izvori.

Jasno je da su Krivokapić i Vlada pred gotovo nemogućim izborom, jer bilo da potpišu ili ne potpišu temeljni ugovor, pred njima je praktično bezizlazna situacija.

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

5 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Sara
19.04.2021-12:42 12:42

Ja predlazem nasim rodoljubima..i komitama..da zauzmemo sve crkve i manastire koje nam pripadaju..a jedan dio puta blokirati..i to kroz citavu CG..inace nam se sprema strasni genocid drzave CG i Crnogoraca..uzmite vile da se branite ako vas neko napadne ili pokusa da vas ubije..Ako sad ne odbranimo nasu drzavu..necemo nikad..

Aleksandra
19.04.2021-16:52 16:52

Crnogorci ako pustimo ovo da potpise, nebilo nas

Konflikti
19.04.2021-19:25 19:25

Zbog ovih izmjena u Ugovoru sada se vidi da treba provjeriti da li je u liječenju(neliječenju) Amfilohija bilo konflikta vjerskih, ali i porodičnih interesa. Đoko Orlandić

MarkoizNK
19.04.2021-21:49 21:49

Mebio niko moj u kožu izdajnika i prevaranta Rukoljuba. Kao će mu jadu đeca i unuci živjet sa epitetom izdajnika što im otac, đed, prađed i šukunđed ostavi.

spas
19.04.2021-23:04 23:04

Da pravo je pitanje kako spasiti CG ustanak i sukob nije dobra varijanta ali se bojim da orema okupatoru nema drugog resenja…. pa oni su okupirali Cetinjski manastir koji se i formalno pravno vvidi na Cetinje tako da je ulazak CPC i Crnohoraca u njemu legitiman i nema osnova da se sprijeci ako ne narede policiji da radi protiv zakona…. zato treba objavit prvo ovu namjeru da se vidi kakva ce bit reakcija pa onda osmislit akciju!