Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Naredne sedmice o smjeni Carevića

Inicijativa za smjenu Carevića, kako je rečeno iz Crnogorske, bila je spremna još sredinom marta, ali su zbog izbijanja epidemije korona virusa i uvođenja mjera za suzbijanje širenja zaraze iz te partije odlučili da ipak odgode njeno podnošenje

Budvanski odbor Crnogorske predaće tokom iduće sedmice u skupštinsku proceduru inicijativu za razrješenje predsjednika opštine Marka Carevića, saznaje Pobjeda.

Inicijativa za smjenu Carevića, kako je rečeno iz Crnogorske, bila je spremna još sredinom marta, ali su zbog izbijanja epidemije korona virusa i uvođenja mjera za suzbijanje širenja zaraze iz te partije odlučili da ipak odgode njeno podnošenje.

“Smatrali smo da bi podnošenjem tog prijedloga, u trenuku kad Nacionolno koordinaciono tijelo uvodi mjere za suzbijanje epidemije, obesmislili sebe, pa smo odlučili da sačekamo. Vidimo sad da se mjere ublažavaju, tako da očekujemo da će to već iduće nedjelje biti predato u skupštinsku proceduru”, rekao je izvor Pobjede iz Crnogorske.

Napominje i da je inicijativa već proslijeđena političkim subjektima u Budvi, te da je neophodno da je prethodno potpiše trećina, odnosno 11 odbornika.

Objašnjavaju i da bi lokalni pralament, nakon ulaska inicijative u skupštinsku proceduru, o razrješenju Carevića trebalo da se izjasni u narednih 30 dana.

Iz Crnogorske očekuju da će prijedlog za razrješenje Carevića dobiti neophodnu većinu u Skupštini opštine Budva.

“Demokrate odavno kritikuju način na koji aktuelni predsjednik opštine upravlja gradom. Naša inicijatijativa sadrži iste one razloge koje su i Demokrate navodile kada su tražili smijenu predsjednika opštine Žabljak, pa ne vidimo zašto im ovo ne bi bilo prihvatljivo. Očekujemo i podršku Ure, jer su i oni nezadovoljni Carevićevim postupcima, što je naročito bilo jasno nakon njegove odluke da podrži i učestvuje u litijama koje je Mitropolija crnogorsko-primorska organizovala u Budvi”, navodi izvor iz Crnogorske.

Dodaje i da podršku inicijativi očekuju i od opozicionih odbornika iz Demokratske partije socijalista i Socijaldemokrata.

Skupština opštine Budva broji 33 odbornika, a za razrješenje predsjednika opštine neophodna je apsolutna većina, odnosno 17 glasova.

Crnogorska u Skupštini opštine Budva ima tri odbornička mandata, a ukoliko bi im se pridružilo svih 13 kolega iz DPS-a i SD-a, za smijenu Carevića bio bi neophodan još samo jedan glas.

Lider budvanskih Demokrata Dragan Krapović juče nije odgovarao na telefonske pozive Pobjede, dok predsjednica opštinskog odbora Građanskog pokreta Ura Božena Jelušić tvrdi da ona još nije dobila inicijativu Crnogorske, te da stoga ne može unaprijed da se izjašnjava o njoj.

“Do mene ta inicijativa nije stigla tako da vam ne mogu reći ni šta ona sadrži, ni kako ću se o njoj izjasniti ako uopšte dođe na dnevni red, jer je ja još nijesam vidjela”, rekla je Jelušić Pobjedi.

Filipović: Dogovorena smjena vlasti u Budvi

Bivši potpredsjednik opštine Budva Ljubo Filipović napisao je na svom profilu na društvenim mrežama da je već dogovorena smjena vlasti u Budvi.

“Dogovorena je smjena vlasti u Budvi. I ne biste vjerovali ko je sve tome doprinio. Ovaj put samo posmatram i ne miješam se”, napisao je Filipović na Fejsbuku.

Objašnjavajući svoju tvrdnju na društvenim mrežama Filipović je za Pobjedu kazao da je najavljeno iz nekih partija da je formirana nova većina, što je kako je kazao, negdje i bilo prirodno.

“Ulazak na izbore sa pozicije vlasti je velika prednost za bilo koga. Demokrate su ovo tajno priželjkivale jer im je izgleda važnije da naprave boijl rezultat od fronta, nego da zajedno sa njima zadrže vlast u Budvi. Biće interesantno posmatrati sve to sa strane. U Budvi više nema političkih djevica, i možda to konačno otvori prostor za neke bitne razvojne teme”, rekao je Filipović za Pobjedu.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve