Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

NAKON SMJENE MIRANOVIĆ SVE JE JASNO Đedo iz groba postavlja kadrove, Filermosa u opasnosti od pljačkaša iz SPC!

Da je cilj Crkve Srbije da otme Filermosu jasno je stavila do znanja ministarka Bratić, koja kao osvjedočeni vjerski ekstremista, radi po direktnom nalogu Svetosavskog kulta krvi i tla, koji se vodi pod akronimom SPC. Ministarka, koja pripada najekstremnijoj, zilotskoj struji u SPC je još u martu  najavila ustupanje ikone ovoj parapolitičkoj organizaciji

Odavno je jasno da je za kadriranje u teokratsko izdajničkoj vlasti zadužena Svetosavska parapolitička organizacija koja se vodi pod akronimom SPC.

Ta okolnost ne treba da čudi s obzirom da je pokojni šef crnogorske filijale ove paravjerske organizacije Risto Radović, alijas Amfilohije, vladu fromirao u manastiru Ostrog.

Ovaj famozni sastanak u otetoj crnogorskoj svetinji održan je 20- tak dana nakon što je Srpska crkva uz svesrdnu propagandno-obavještajnu logistiku Beograda i Moskve omogućila velikosrpskim snagama pobjedu na izborima 30. avgusta prošle godine.

Amfilohijev bliski rođak da ”čuva” Filermosu

Najsvježiji dokaz da vlada na čelu sa vjerskim ekstremistom Zdravkom Krivokapićem radi po nalogu SPC i u stvari sprovodi njihovu skrivenu agendu je nedavna smjena direktorice Narodnog muzeja Crne Gore Anastazije Miranović, umjesto koje je imenovan konzervator i slikar Živko Radović, inače bliski rod pokojnog Amfilohija Radovića.

U obrazloženju smjene Miranović objavljenom na sajtu Vlade navodi se da je ona smijenjena zbog relikvije Filermosa.

Anastazija Miranović: Ako nećeš da daš Filermosu Svetosavskom kultu, naći ćemo nekoga ko oće!

“Vršenjem dužnog nadzora od strane Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta, arhive bivšeg Ministarstva kulture, utvrđeno je da ne postoji uredno zaveden dokument o stanju Depoa i uslovima u kojima se nalazi relikvija pod nazivom „Filermosa“ koja predstavlja kulturno blago Crne Gore od posebnog nacionalnog značaja”, ističe se u obrazloženju.

Iako se na prvi pogled neupućenima čini da je razlog za smjenu Miranović briga resorne četvrostruke ministrake Vesne Bratić za neprocjenjivu vjersku relikviju, iza smjene i postavljanja ”podobnog” kadra, krije se plan koji je još i prije smrti, neposredno nakon što je njegova koalicija pobijedila na izborima, objelodanio Amfilohije Radović.

Risto kadrira i nakon smrti

Iako je prošlo gotovo godinu od smrti kontroverznog Radovića, na osnovu smjene na čelu Narodnog muzeja jasno je da se on i posthumno pita kada su u pitanju ključne pozicije trenutne vlasti.

Kao očigledan dokaz za ovu tvrdnju je video-snimak sa Cetinja koji je nastao nakon izborne pobjede Amfilohijeve koalicije. Na snimku koji već više mjeseci kruži društvenom mrežama vidi se Amfilohije u društvu svojih popova i nekoliko “civila”, među kojima je i dugogodišnji komunistički funkcioner i ponovo rođeni svetosavac Jovan Markuš. Jedan od prisutnih osoba Đedu predstavlja “budućeg direktora Narodnog muzeja”, a u pozadini se čuje “Tako je!”.

Amfilohije se odobravajuće smješka, ali ostaje neizvjesno da li se tada na snimku govorilo o njegovom bliskom rođaku Živku Radoviću.

Nakon toga neko od prisutnih konspirativno izjavljuje ”on će Filermosu da vrati”, čime je u suštini otkrivena zlokobna namjera Srpske crkve koja želi da od države opljačka i ovu relikviju, kao što je uostalom opljačkala imovinu vrijednu stotine miliona.

Potom većina iz društva, uz pomoć muzike s telefona protojereja Obrena Jovanovića, pjeva pjesmu knjaza Nikole “Onamo, onamo”.

Žele Filermosu da upotpune ritual krvi!

Podsjetimo, ikona Bogorodice Filermose godinama je predmet spora Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve. Jedna od najvažnijih hrišćanskih relikvija, neprocjenjive vrijednosti, izložena u Narodnom muzeju na Cetinju, od posebnog je značaja za Malteški red.

Da je cilj Crkve Srbije da otme Filermosu jasno je stavila do znanja ministarka Bratić, koja kao osvjedočeni vjerski ekstremista, radi po direktnom nalogu Svetosavskog kulta krvi i tla, koji se vodi pod akronimom SPC. Ministarka, koja pripada najekstremnijoj, zilotskoj struji u SPC je još u martu  najavila ustupanje ikone ovoj parapolitičkoj organizaciji.

Vesna Bratić – ministarka vjerski ekstremista: Zaklela se na oltar krvi i tla da će vratiti Filermosu pod okrilje fundamentalističke organizacije SPC

Potpredsjednik Savjeta Mitropolije Crnogorske pravoslavne crkve Stevo Vučinić ranije je upozorio da je Beogradska patrijaršija predlagala da se sagradi zavjetni hram Svete Trojice iznad Cetinjskoga manastira. U tom takozvanom hramu trebalo je da se smjesti ikona Filermosa i preostale dvije svetinje koje se čuvaju u Cetinjskome manastiru – čestica Časnoga Krsta i ruka Jovana Krstitelja”.

Kako saznajemo iz krugova dobro upućenih u vjerovanja koja vladaju u Svetosavskom kultu, objedinjavanje ove tri relikvije dalo bi ”ritualnu moć” ovom lažnom pravoslavnom, suštinski paganskom kultu, sa kojom bi došla ogromna politička moć i kredibilitet u pravoslavnom svijetu.

”Ako SPC preko izdajničke vlasti uspije da otme Filermosu, to bi za njih značilo da su u ritualno-simboličkoj ravni dobili veliku moć i legitimno pravo da otimaju, osvajaju i jačaju svoju političku organizaciju čije ustrojstvo najviše podsjeća na sektu”, rekao je naš izvor.

Jasno je da nova vlast radi na ostvarenju snova beogradske centrale svetosavskog kulta  koji otimanjem Filermose i izgradnjom zavjetnog hrama Svete Trojice, u simboličkoj ravni žele da napadnu i ponize državu Crnu Goru i ključnu tačku crnogorskoga identiteta – Cetinjski manastir, koji je već oskrnavljen ustoličenjem krvavog popa Jovana Mićovića.

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

5 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
gagi
12.09.2021-11:53 11:53

Pomenuti (j)Ovan Joco Markus “mali mrav”ponovo rodjeni svetosavac je smrad i pometina koji je izbacen iz kuce kao “guzica iz brava”od strane porodice, i duze vremena zivi u ljubavnom truglu Joco/ljubavnica/svastika tako da je i tu samo potrcko i prirepak koji nema druga na Cetinju,no i on ce “biti nagradjen”ka Risto Cirov Radovic Sotona od tog istog Boga u kojeg se Ovan Markus kune.Sto reci dno dna.spijun SPC.

Nikola
12.09.2021-15:15 15:15

A od kada je i otkud ikona u narodnom muzeju i bas u cg?

borko
12.09.2021-17:33 17:33

Kad je Jocp mali mrav bio gradonačelnik prijestonice završena je bila naka kanalizacija na Cetinje. Na pitanje kako probati funkcionalnost izgrađene kanalizacije, neki šeret iz Bajove dade prijedlog da u nju bače malog mrava pa ako on prođe nema tog govneta koje neće proć…

Variola
12.09.2021-22:13 22:13

NE DAMO DA CEMO ZIVOTIMA PLACATI!!!

Milo Vujov
13.09.2021-10:44 10:44

Ako Okupatori pokusaju da prisvoje na Cetinje ikonu Filermosu i da je izmjeste u nekakav njihov hram Klozet,i to iznad Cetinjskog Manastira đe Nemoze biti Nista to bi Bila Kruna Okupacije Crne Gore,jer je Cetinjski Manastir Simbol Crne Gore,Odakle je skoro Sve Pocinjalo i Zavrsavalo se u Crnoj Gori,ovo Vazi i za Kapelu na Lovcen,ako Ovo Pustimo tu Nam je Kraj,za Ovo treba Ustati 100 000 Crnogoraca i Procerat Okupatore iz Crne Gore,ili cemo od Nas 350 000 u Crnoj Gori i jos 800 do 1.milion u Cijelom Svijetu,skupiti se ka zadnje Okupljanje 5.sep na Cetinje đe je trebalo biti… Pročitaj više »