Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

NAKON PRIHVATANJA ”SVETOSAVSKE POVELJE” NA KOSOVU: Knežević će morati u obračun sa Vučićem!

Nakon što je primio ''Svetosavsku povelju'', a prije toga izrazio nadu da Vučić neće dozvoliti da Kosovo uđe u UN, Knežević se obavezao da preuzme titulu ''čuvara kosovskog zavjeta'' od pokojnog Amfilohija Radovića i krene, za početak, u otvorenu kritiku, a kasnije i potpuni politički obračun sa srpskim predsjednikom Vučićem

Lider Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević u četvrtak veče je u Kosovskoj Mitrovici primio priznanje na polju kulture, „Svetosavska povelja“, za „ukupnu djelatnost na polju borbe za istinu o Kosovu i Metohiji“.

Prilikom uručenja ovog značajnog priznanja, Knežević je ukazao na svoj životni krug, jer je njegova familija u Crnu Goru došla upravo sa Kosova, zbog čega, kako je istakao, svaki svoj dolazak u ovu nezavisnu državu doživljava kao „svojevrsni povratak praroditeljskom domu“.

„Znao sam, a znam to i sada, da krv nije voda, i da to iskustvo predaka, koje teče i mojom krvlju, kao i vašom, govori o jednom saglasju i bratskoj ljubavi, koju ništa ne može da naruži, niti da natruni“, rekao je Knežević u Kosovskoj Mitrovici prilikom primanja nagrade.

Prihvatanjem ove nagrade Knežević se, po svemu sudeći, obavezao da krene u borbu protvi predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je faktički priznao nezavisnost Kosova, nakon što je praktično najavio da će potpisati francusko-njemački sporazum koji je ponuđen Beogradu.

Prihvatanjem povelje Knežević je postao nosilac ”kosovskog zaveta” i ratnik na braniku svete srBske zemlje

“U samom planu nema eksplicitnog priznanja samostalnosti Kosova, iako su prikrili činjenicu da postoji implicite obaveza da se ne protivimo ulasku Kosova u UN. Oni su to svi prihvatili i time je taj plan postao de facto, nije formalno, ali de facto novi pregovarački okvir za pregovaranje. Da ljudi u Srbiji razumiju, nama nema napretka ukoliko po tom pitanju ne sarađujemo. Mi ne možemo da sprečimo ulazak Kosova u SE, niti u NATO”, priznao je Vučić na konferenciji za medije u ponedjeljak ne ostavljajući ni trunku prostora za sumnju da će Srbija uskoro i zvanično morati da prizna Kosovo.

Podsjetimo, lider DNP-a Knežević je nedavno na Tviteru napisao ”da je uvjeren da Aleksandar Vučić neće prihvatiti ultimatum da Kosovo i Metohija postane članica UN-a”.

Međutim, Vučić ga je ubrzo demantovao ističući da neće moći da zaustavi ulazak Kosova u međunarodne organizacije, uz indirektnu najavu da će morati da potpiše francusko-njemački sporazum. To faktički znači priznavanje nezavisnosti Kosova.

Nakon što je primio ”Svetosavsku povelju”, a prije toga izrazio nadu da Vučić neće dozvoliti da Kosovo uđe u UN, Knežević se obavezao da preuzme titulu ”čuvara kosovskog zavjeta” od pokojnog Amfilohija Radovića i krene, za početak, u otvorenu kritiku, a kasnije i potpuni politički obračun sa srpskim predsjednikom Vučićem.

Da li će Knežević ispuniti svoju moralnu obavezu ostaje da se vidi.

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
27.01.2023-16:53 16:53

Veli nije explicitno već inplicitno što bi zećani reklji nije govno no se pas posra…

Rovca
27.01.2023-21:04 21:04

Knežević je popularan u naša sela i na katune .Cijenega rovčani i rovčanke koji i koje žive po gradovima Crne gore ,Srbije i Republike srpske. VRLO!

COL
28.01.2023-09:08 09:08

Neka od prabaka mu je direktni potomak od Pavla Orlovića, a neki od pradeka mu je takođe direktni potomak od Miloša Obilića dok mu je jedna od praujna rođena sestra od strica svetice carice Milice. Svi ti pra deke, bake, ujne, strine su spakovale u jedno kišno jutro, na carske kare, svo svoje imanje i śećanje i obreli u Majanoviće obećanu zemlju, ostalo je istorija. Iz tih śećanja trica i kučina, krpica i opanaka se abortirao i ovi milanče iz kraja pored železničke stanice baš tamo đe vas jutarnji voz iz Beograda budi umjesto majansko kosovskog kokota ili preciznije petla.… Pročitaj više »