Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

NAKON PISANJA PORTALA AKTUELNO Kabinet Bečića objavio troškove službenih putovanja

Novosel je ovu informaciju objavio nakon što je portal AKTUELNO objavio jutros tekst pod naslovom REKORDER Bečić ima čak DEVET savjetnika: Mjesečno za plate oko 8.500 eura, javnost pita šta ga savjetuje mladić od 25 godina!? U dijelu teksta navedeni su dokazi da Bečić u rubrici TROŠKOVI ne objavljuje nikakve podatke

Na internet prezentaciji Skupštine Crne Gore, biće objavljen pregled troškova službenog puta, troškova smještaja kao i pripadajućih dnevnica po osnovu službenog puta van zemlje i aktivnosti u zemlji, predsjednika Skupštine Crne Gore Alekse Bečića, što do sada nije bio slučaj, saopštio je savjetnik predsjednika Skupštine Crne Gore Aleksandar Novosel.

Novosel je ovu informaciju objavio nakon što je portal AKTUELNO objavio jutros tekst pod naslovom REKORDER Bečić ima čak DEVET savjetnika: Mjesečno za plate oko 8.500 eura, javnost pita šta ga savjetuje mladić od 25 godina!?

U dijelu teksta navedeni su dokazi da Bečić u rubrici TROŠKOVI ne objavljuje nikakve podatke.

Novosel je dodao da Skupština Crne Gore, nastavlja da djeluje u pravcu povećanja nivoa transparentnosti i otvorenosti najvišeg zakonodavnog doma, na način što će se javno dostupnim prikazom korišćenja finansijskih sredstava od strane predsjednika Skupštine, javnosti omogućiti cjelovitiji i potpuniji uvid u njegov rad.

“Od sada, javnim prikazivanjem troškova predsjednika Skupštine Crne Gore, postignut je korak dalje u cilju otvorenosti rada Parlamenta ka građankama i građanima, čime novo rukovodstvo Skupštine pokazuje odgovoran pristup prema javnim finansijama”, naglasio je Novosel.

Kada je riječ o strukturi troškova, istakao je Novosel, Bečić je od izbora na ovu funkciju imao osam službenih putovanja u inostranstvu, od kojih je na četiri putovao komercijalnim letom, ekonomskom klasom u odlasku i povratku, jednom u odlasku komercijalnim letom, ekonomskom klasom, a u povratku Vladinim avionom i jednom Vladinim avionom u odlasku i povratku, dok je za dva putovanja koristio službeno vozilo u oba pravca.

“Ukupna cijena avionskih karata iznosila je 1.861 euro, dok je visina troškova na ime hotelskog smještaja za sedam noćenja iznosila 832,91 euro, a ukupna visina dnevnica kojih se Bečić odrekao u korist budžeta Crne Gore za službena putovanja u zemlji i inostranstvu iznosila je 1.590,60 eura. Takođe, ističemo da se predsjednik Skupštine odrekao i naknade za korišćenje mobilnog telefona u službene svrhe. Za 11 noćenja Skupština nije snosila troškove”, naveo je Novosel.

Bečić, je kako kaže Novosel, od dana stupanja na tu funkciju, odrekao se svih dnevnica za službena putovanja u zemlji i inostranstvu, a koje su ga po pravu sledovale, što predstavlja savjesan i racionalan odnos prema trošenju državnih sredstava.

“Kabinet predsjednika Skupštine vjeruje da će predsjednik Crne Gore, Vlada Crne Gore i drugi nadležni državni organi i javni funkcioneri na internet prezentacijama ovih institucija redovno objavljivati visinu mjesečne zarade svih javnih funkcionera, iznose dnevnica, naknada po osnovu rada u radnim tijelima i komisijama, troškova telefona i drugih privilegija i prinadležnosti koje saglasno zakonu sljeduju javnog funkcionera”, zaključio je Novosel.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Darko
01.12.2021-15:14 15:14

Sve ce te troskove neko jednog dana objavit! Sta je sa dnevnicama onog sto je sa njim na svakom tom putovanju, koliko nas je on kostao???