Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

NAKON NIKŠIĆKIH IZBORA Ojačano patriotsko jezgro, krešendo svetosavske patologije, URA u kanalizaciji

Operacija pobornika ''srpskog sveta'' naišla je na tvrd otpor iako su se Crna Gora i Crnogorci na ovim izborima koji su odavno prevazišli rang lokalnih, borili protiv tri strane države i agenata velikosrpskog kulta ''krvi i tla'' koji se vodi pod imenom Srpska pravoslavna ckrkva.

Plan velikosrpskih hegemonistiških, političkih, obavještajno-propagandnih centara da se crngorske patriotske snage u Nikšiću bace na koljena i ponize, da bi se svečano objavio trijumf ”srpskog sveta” i kapitulacija bivše vlasti, doživio je juče teški poraz!

Iako su neočetničke političke snage predvođene koalicijom ”Za budućnost Nikšića” koja predstavlja samo filijalu Srpske napredne stranke(SNS) predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, očekivale da će baciti na koljena ”omraženi” DPS i čak bez Demokrata osvojiti apsolutnu većinu u Nikšiću, taj plan im i pored ogromne logističke i finansijske podrške Beograda, Moskve i Banja Luke – nije uspio.

FOTO BBC

Evropski tim za Nikšić, koalicija čiju okosnicu čini DPS uz SD, PKS i LP, osvojila je najviše glasova na juče održanim izborima u Nikšiću. Ta lista osvojila je 18 mandata sa oko 1.000 glasova više nego na proteklim parlementarnim izborima što je izuzetan podvig nakon što su izgubili vlast na državnom nivou, i kada je bilo za očekivati trend pada podrške. Ali je ovakav rezultat više nego dovoljan da se zaključi da se patriotske snage bude i da se na nivou Crne Gore stvara čvrsto patriotsko jezgro.

Crnogorci odbranili patriotsko jezgro

Iako će većinu u Nikšiću prema najavama nakon izbora, formirati dvije svetosavske koalicije – ”Za budućnost Nikšića” (11 mandata) i Mir je naša nacija (10 mandata), Vučićeva koalicija nema previše razloga za optimizam. Jer i pored ogromne finansijske, obavještajne, propagandne i logističke podrške iz država regiona, Vučićevog SNS-a i neupitnog upliva ruskog faktora, velikosrspke koalicije nijesu uspjele da ostvare svoj primarni cilj – da unište jako crnogorsko patriotsko jezgro.

Brutalna kampanja Beograda, Banja Luke i Moskve koja se graničila sa patologijom, uspjela je da izazove potpuno suprotan efekat i po svemu sudeći najavi nezaustavljivo  jačanje patriotskih snaga, što je i očigledno iz rezultata u Nikšiću.

Vučićeve političke marionete privremeno preuzimaju Nikšić

Treba podsjetiti da je odličan rezultat patriotskih snaga u Nikšiću ostvaren i pored toga što je posljednjih više od mjesec dana grad pod Trebjesom bio na meti brutalnih propagandnih, obavještajnih i terenskih napada od strane sumnjivih individua koje su u ovaj grad dolazile iz Srbije i Republike Srpske da pružaju logističku pomoć četničkim i velikosrpskim snagama. Cilj je bio jasan – uspostavljanje SAO Nikšić kao još jednog uporišta ”srspkog sveta” koje bi destabilizovalo ne samo Crnu Goru već i čitav region.

Portal Aktuleno pisao je danima o djelovanju velikosrpskih političko-obavještajnih struktura, potpomognutih domaćim izdajnicima i ruskim obavještajnim službama, na teritoriji ove opštine.

Velikosrpska agresivnost doživjela je juče kulminaciju kad smo mogli da vidimo paravojne formacije, desetine huligana i tučaroša predvođenih nosiocem Vučićeve liste Markom ”Šubarom” Kovačevićem kako divljaju po Nikšiću. U siledžijskom maniru su se obračunavali sa članovima biračkih odbora i drškama od pištolja tukli aktiviste drugi stranaka. Sramno, ali i očekivano od snaga koje su instruirane da po svaku cijenu unište državni poredak u Crnoj Gori, a čiji se nivo primitivizma može mjeriti samo sa nivoom praznovijerja i licemerja koji zastupaju njihovi parareligijski pokrovitelji iz Svetosavskog kulta ”krvi i tla”.

Samo sila Srbina spasava!

Velikosrpski mamon jede svoje dijete – Podoljuba

Međutim, ovakav rezultat velikosrpske koalicije Aleksandra Vučića je definitivno povod za brigu u teokratsko-izdajničkoj vladi Zdravka Podoljuba Krivokapića, jer je ovaj politički korpus odavno najavio preispitivanje ustrojstva vlasti nakon lokalnih izbora u Nikšiću.

Da Krivokapiću neće biti lako, potvrdio je i jutros predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević koji je saopštio da su lokalni izbori u Nikšiću pokazali da su opravdani i legitimni zahtjevi Demokratskog fronta da Vlada bude rekonstruisana.

Zdravko Podoljub Krivokapić: ”Lele mene zamnom!”

“Pobijedili smo predsjednika države, predsjednika Vlade i predsjednika Skupštine, Ambasade, Koncern Vijesti i njihove NVO, ANB, policiju i sve nedirnute strukture starog režima”, napisao je Medojević na Fejsbuku. A kako će se situacija odvijati i da li će vlada preživjeti najavljeni napad gladnog velikosrpskog mamona koji je osilio nakon Nikšića, ostaje da se vidi.

Fali svježa pro-crnogorska opcija

Operacija pobornika ”srpskog sveta” naišla je na tvrd otpor iako su se Crna Gora i Crnogorci na ovim izborima koji su odavno prevazišli rang lokalnih, borili protiv tri strane države i agenata velikosrpskog kulta ”krvi i tla” koji se vodi pod imenom Srpska pravoslavna crkva.

Iako su jučerašnji izbori dokazali da je patriotsko jezgro u Crnoj Gori veoma zdravo, kao potencijalo veliki problem se pokazalo to što su Demokratska partija socijalista i njen predsjednik Milo Đukanović jedina snaga koja je kadra za političku odbranu države od velikosrpskog mamona.

Raško Konjević: Partiju premješta u Zenicu?

Socijaldemokratska partija koja nije ni prešla cenzus u Nikšiću je po ko zna koji put pokazala da je samo teret suverenističkim snagama. Njihov, a slobodno se može reći bijedni, rezultat pokazao je da samo oduzimaju glasove i slabe patriotski blok, što je i za očekivati nakon godina koketiranja sa četničkim strankama, sabotiranja procrnogorskog bloka i političkog srljanja.

Nakon neslavne epizode u Nikšiću predsjednik SDP-a Raško Konjević bi mogao polako da razmišlja da  stavi ”ključ u bravu” ovoj nekad kredibilnoj suverenističkoj partiji, ili makar njeno sjedište izmjesti iz Crne Gore u recimo Zenicu, gdje bi imao veće šanse da pređe cenzus na lokalnim izborima.

Dritan Abazović – toaletnopapirni političar u rukama velikosrpskog mamona

URA – toalet papir za nacionaliste

Što se tiče rezultata još jedne velikosrpske koalicije ”Mir je naša nacija” oni zasigurno imaju razloga za slavlje, jer su se glasovi birača isprepadanih agresivnom politikom Vučićeve koalicije prelili kod ove manje radikalne svetosavske grupacije.

Najveći gubitnik ovih izbora, osim SDP-a, je neo-četnička, izdajnička prirepak stranka URA, na čelu sa potpredsjednikom Vlade Dritanom Abazovićem. URINA lista ”Crno na bijelo” je osvojila svega jedan mandat, iako su najavljivali – duplo više.

Ova izdajnička partija političko malignih diletanata pokazala je po ko zna koji put da je kao toalet papir iskorišćena od velikosrpskih hegemonističkih snaga. Sada kad dvije neočetničke koalicije mogu samostalno da formiraju vlast u Nikšiću, URA će završiti u kanalizaciji političke opskurnosti.

Sličan scenario dogodio se i u Budvi prošle godine, jer je URA prvo bila tas na vagi da 2016. svetosavske stranke formiraju vlast, da bi već na sledećim izborima DF i Demokrate predvođene Markom Batom Carevićem imale dovoljno glasova da formiraju vlast bez izraubovane URA-e. Gotovo identičan scenario kao u Nikšiću.

Što se tiče ”neizmjerno simpatičnog” svetosavskog tajkuna Miodraga Dake Davidovića, koji je u Nikšićkim izborima tražio spas od progona koji nad njim sprovodi njegov nekadašnji saradnik Aleksandar Vučić, možemo reći samo jedno – ”Daka je uspio da rasprca sav svoj suport”.

B.Knežević

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Zoran
15.03.2021-10:51 10:51

SDP-SAMO PRAVITE problem CG- STA je svama zasto ne idete zajedno sa LIBERALNOM PARTIJOM DPS RASIPATE GLASOVE POMIRITE SE SA DPS I ZAJEDNO STE JACI!!!

SANELA
15.03.2021-11:03 11:03

URA – SLUZI SRPSKOM SVETU ISTO KAO REZERVNI TOCAK NA AUTO ! PRIMJER BUDVA-ZAKON SLOBODE VEREISPOVESTI ADZIC-ZAMJENA SUADA ZORONJIC SAMO DOK SEG UMA ZAMIJENI PONO SE VOZI STARIM GUMAMA ZLA URA SLOMI CRNU GORU!!