Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Nakon incidenta: Nastavljena sjednica Skupštine, počelo glasanje o amandmanima

Predsjednik Skupštine Ivan Brajović ocijenio je da odgovornost treba da snose vinovnici incidenta. Crna Gora, kako je rekao, nikad neće dozvoliti da se u njenim institucijama onemogućava njihov rad

Nastavljena je sjednica Skupštine Crne Gore na kojoj se očekuje glasanje o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti. Sjednicu pratite na TVCG.

Podsjetimo, u Skupštinskoj sali, nakon što je usvojen Predlog zakona o slobodi vjeroispovjesti u načelu, došlo je do teških incidenata nakon kojih su svi poslanici DF-a uhapšeni.

Poslanici DF-a aktivirali u plenarnoj Sali Skupštine napravu sličnu petardi. Potom su uništili inventar sa stola predsjedavajućeg, da bi na kraju vrijeđali i pokušali da nasrnu na kolege iz vladajuće koalicije.

Predsjednik Skupštine Ivan Brajović ocijenio je da odgovornost treba da snose vinovnici incidenta. Crna Gora, kako je rekao, nikad neće dozvoliti da se u njenim institucijama onemogućava njihov rad.

On je poslanicima DF-a izrekao mjeru udaljenja, što znači da u narednih 15 dana ne mogu prisustvovati sjednicama parlamenta.

Šef poslaničkog kluba DPS-a Nikola Rakočević je ocijenio da je vladajuća koalicija pokazala trpeljivost tokom cijelog dana.

“Ovakvi incidenti su dokaz demokratskog zrijevanja Crne Gore, sa možda prevelikom cijenom”, rekao je Rakočević.

Poslanik SDP-a Ranko Krivokapić je ocijenio da je večerašnji incident, kako je rekao, bio šešeljizacija crnogorskog parlamenta.

“Ovo nijesu najbolji oni, ovo su oni koji služe drugom. Nijesu ih birači birali da budu loše kopije potrošenog Šešelja”, rekao je Krivokapić.

On je konstatovao da se, u državi u kojoj se ovo dešava, opozicija ne može imati korist.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve