Crnu Goru i Francusku povezuje dugogodišnje prijateljstvo koje će ove godine biti krunisano proslavom jubileja – 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između dvije zemlje, kao i Dana državnosti Francuske, saopšteno je u toku susreta gradonačelnika Prijestonice Cetinje Aleksandra Kašćelana i ambasadorke Francuske u Crnoj Gori Kristin Tudik.

Kristin Tudik., Aleksandra Kašćelana

Gradonačelnik je sa ambasadorkom Tudik razgovarao o mogućnosti da proslava jubileja bude organizovana na Cetinju, kao i o konceptu obilježavanja.

„Cetinje je i vaš grad, jer je Francuska jedna od 12 država koje su u crnogorskoj Prijestonici imale svoja poslanstva“, rekao je gradonačelnik Kašćelan, prihvatajući inicijativu ambasadorke.

Kristin Tudik., Aleksandra Kašćelana

„Meni je Cetinje bilo prvi izbor za obilježavanje ovog jubileja“, kazala je ambasadorka, podsjećajući da ambasada Francuske dobro sarađuje sa Prijestonicom, te da namjerava da to čini i ubuduće.

Gradonačelnik i ambasadorka obišli su nekoliko lokacija u gradu gdje bi proslava na otvorenom mogla biti organizovana, kao i prostor nekadašnjeg francuskog poslanstva. Detalji proslave, kako je saopšteno u toku susreta, biće naknadno usaglašeni i dogovoreni.

Gradonačelnik Kašćelan pozvao je ambasadorku Tudik da bude gošća centralne proslave obilježavanja 110 godina od obnove kraljevine Crne Gore, koja će krajem avgusta biti organizovana na Cetinju.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve