Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

MVP Vlahoviću: Ne vodi se disciplinski postupak protiv nezaposlenih

Reagovanje povodom današnje javne objave bivšeg crnogorskog ambasadora Miodraga Vlahovića na Tviteru, da obrazloženje obustavljanja disciplinskih postupaka protiv njega potvrđuje da je bio na funkciji sve dok predsjednik nije potpisao ukaz

Povodom današnje javne objave bivšeg crnogorskog ambasadora Miodraga Vlahovića na Tviteru, da obrazloženje obustavljanja disciplinskih postupaka protiv njega potvrđuje da je bio na funkciji sve dok predsjednik nije potpisao ukaz, Ministarstvo vanjskih poslova saopštilo je da Disciplinska komisija ne može pokrenuti postupak protiv lica koja nisu zaposlena u Ministarstvu, a Vlahović to svakako više nije.

“Naime, disciplinski postupci protiv Vlahovića su, u skladu sa Zakonom o vanjskim poslovima i Zakonom o državnim službenicima i namještenicima, pokrenuti odlukom donijetom od strane Ministarstva.

U skladu sa navedenim zakonima, po pomenutim odlukama predviđen je postupak koji sprovodi Disciplinska komisija, kao stalno tijelo, imenovano od strane Vlade Crne Gore. Ova Komisija odlučuje o eventualnoj odgovornosti službenika protiv kojeg je pokrenut postupak”, navedeno je u saopštenju MVP.

Kako je u konkretnom slučaju, Vlahović ostvario pravo na naknadu po prestanku funkcije šefa diplomatsko-konzularnog predstavništva, u skladu sa članom 108 Zakona o vanjskim poslovima, ostvarivanjem ove zakonske mogućnosti izgubio je i status zaposlenog u Ministarstvu vanjskih poslova Crne Gore, dodaju u saopštenju.

“S tim u vezi, Disciplinska komisija je po službenoj dužnosti, a ne Ministarstvo vanjskih poslova, donijela rješenje kojim se obustavljaju disciplinski postupci pokrenuti protiv Vlahovića, budući da se disciplinski postupak može voditi samo protiv lica koje ima status zaposlenog. Takođe, ukoliko bi se u postupku utvrdila povreda službene dužnosti, sasvim prirodno, disciplinska mjera mogla bi biti izrečena samo protiv lica koje ima status zaposlenog”, poručili su iz iz MVP.

“Na kraju, iako Miodrag Vlahović javno tvrdi da su– „Napadi, haranga i hajka imali razlog u njihovom jadu i nemoći”, činjenično stanje ipak ukazuje na to da je istina mnogo jednostavnija. Miodrag Vlahović nije zaposlen u Ministarstvu vanjskih poslova, a disciplinski postupak se ne može voditi protiv nezaposlenih lica”, zaključili su u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve