Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

MVP se nada skorom rješenju: Radimo sve da zaštitimo prava Jovanovića

''MVP svakodnevno preduzima niz aktivnosti sa ciljem potpune zaštite interesa i prava Jovanovića, te se nadamo skorom rješenju ovog slučaja''

Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore kazali su da preduzimaju sve neophodne radnje u cilju zaštite prava crnogorskog državljanina Rista Jovanovića na Kosovu, u skladu sa međunarodnim pravom i praksom.

Kako su saopštili, ministarstvo je obezbijedilo da ljudska prava našeg državljanina budu u potpunosti zaštićena tokom procesa.

“Bez obzira na kompleksne okolnosti i pokušaje da se ovaj slučaj ispolitizuje, Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore i ovom prilikom, kao i svaki put do sada u sličnim situacijama, intenzivno komunicira sa nadležnim organima Kosova kako bi se uz potpuno poštovanje međunarodnog prava i standarda našlo odgovarajuće rješenje”, poručuju u saopštenju.

Ističu da se nadaju skorom rješenju Jovanovićevog slučaja.

“Shodno međunarodnoj praksi detalje naših aktivnosti ne možemo trenutno javno iznositi, ali MVP svakodnevno preduzima niz aktivnosti sa ciljem potpune zaštite interesa i prava Jovanovića, te se nadamo skorom rješenju ovog slučaja”, zaključuje se u saopštenju Ministarstva vanjskih poslova.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
MVP se nada skorom rješenju: Radimo sve da zaštitimo prava Jovanovića – CG Vijesti
14.07.2021-21:08 21:08

[…] Aktuelno […]

Nikola
15.07.2021-10:46 10:46

Uskoro…..za par godina kad odribija :)))))
Oxdravice sigurno do tad :)))))