Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

MVP poručuje Dačiću: Navikli smo na jadikovke nad sudbinom kninskih Srba, a vi ste im tu sudbinu priredili

Ministarstvo vanjskih poslova poručilo je kako je regionalna javnost još jednom bila u prilici da, kako navode, svjedoči pokušaju ministra spoljnih poslova Srbije da komentariše svaki potez i svaku izjavu zvaničnika i institucija u zemljama regiona, ukoliko se oni ne uklapaju u njegov politički i vrijednosni svjetonazor

Ministarstvo vanjskih poslova poručilo je kako je regionalna javnost još jednom bila u prilici da, kako navode, svjedoči pokušaju ministra spoljnih poslova Srbije da komentariše svaki potez i svaku izjavu zvaničnika i institucija u zemljama regiona, ukoliko se oni ne uklapaju u njegov politički i vrijednosni svjetonazor.

Dačić

“Već smo, iz godine u godinu, navikli na uobičajene jadikovke nad sudbinom kninskih Srba upravo od onih koji su im, u to vrijeme, takvu sudbinu i pripremili, a u čemu je sadašnji šef srbijanske diplomatije imao svoju ulogu.

Međutim, ovdje nije riječ o tome, već o predstojećim izborima u Crnoj Gori, pa je “zgodno” na krajnje nepriličan način napasti i u jednoj rečenici vrijeđati čak dvije susjedne države. Rječnik koji se koristi, osim političke promašenosti, takođe je, i ne po prvi put, jedinstven doprinos antologiji diplomatskog neukusa.

Jasno je da Dačić ovakvim nacionalističkim izjavama optira da se svojim dosadašnjim koalicionim partnerima i ideološkim istomišljenicima, preporuči za još jedan mandat, čime je opet srbijanska vanjska politika postala talac unutrašnjih previranja i političkih kalkulacija”, navodi se u saopštenju Ministarstva vanjskih poslova.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve