Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

MVP: Pokušaj uklanjanja zastave Crne Gore politički primitivizam, SPC inspirator ovakve ideologije

Sve to je, kažu, u suprotnosti sa svim suštinskim vrijednostima liberalnih demokratija na kojima su utemeljene i SAD i Evropska unija i Crna Gora

Ministarstvo vanjskih poslova najoštrije je osudilo jučerašnje proteste, ugrožavanje bezbjednosti i imovine, kao i zahtjeve za uklanjanje državnih simbola ispred zgrade Počasnog konzulata u Vest Palm Biču.

Foto: Pobjeda

“Političke poruke, prijetnje i ideje, koje su se čule tokom protesta, iako daleko od Crne Gore i njenih ovdašnjih ideologa i inspiratora – SPC i njenih ispostava u našoj državi, samo su još jedna tužna, ali i opasna demonstracija fanatizma, nacionalizma, klerikalizma i političkog primitivizma najniže vrste, koji je tokom devedesetih doveo do rata i najtežih zločina”, navodi se u saopštenju Ministarstva vanjskih poslova.

Sve to je, kažu, u suprotnosti sa svim suštinskim vrijednostima liberalnih demokratija na kojima su utemeljene i SAD i Evropska unija i Crna Gora.

“Po mnogo čemu, po protagonistima, simbolima, ikonografiji, porukama i zahtjevima, karakter demonstracija u Vest Palm Biču neodoljivo podsjeća na one koje su se posljednjih mjeseci, pod različitim izgovorima, ali sa uvijek istim ciljem – destabilizacijom Crne Gore i njene zapadne i evroatlantske orijentacije – odvijali na ulicama crnogorskih gradova. Ni Crna Gora, ni njeni evroatlantski partneri, ne mogu i neće pred ovakvim skupovima zatvarati oči”, poručuju iz resora vanjskih poslova.

Ministarstvo, kako su kazali, zahvaljuje vlastima, organima bezbjednosti i svim nadležnim institucijama SAD, koji su brzom i odlučnom intervencijom spriječili nasilje i osigurali nepovredivost konzularnog predstavništva Crne Gore u Vest Palm Biču.

Podsjećamo, Pobjeda je jutros objavila da je nekoliko osoba koje su, navodno, nosile srpska obilježja napalo počasni Konzulat Crne Gore u Vest Palm Biču (West Palm Beach) na Floridi i pokušali da skinu crnogorsku zastavu, ali su brzom intervencijom američke policije osujećeni u namjeri.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve