Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

MVP pokreće disciplinski postupak protiv Vlahovića

Povodom objavljivanja teksta pod naslovom „Depeša br. 155/2018ʺ

Ministarstvo vanjskih poslova informiše javnost da će pokrenuti disciplinski postupak protiv već opozvanog ambasadora Miodraga Vlahovića, povodom objavljivanja teksta pod naslovom „Depeša br. 155/2018ʺ, čime je službeni dokument MVP učinio javnim, saopšteno je iz MVP-a.

U MVP-u navode da postoji osnovana sumnja da je ovim činom Vlahović prekršio član 112 Zakona o vanjskim poslovima, stav 1, tačke 3, 5 i 6, koji se odnosi na teže povrede službene dužnosti.

“Podsjećamo da su, do sada, protiv ambasadora Vlahovića pokrenuta tri disciplinska postupka, sva tri zbog teže povrede službene dužnosti, od čega su dva okončana propisivanjem novčane kazne, dok je jedan postupak u toku”, piše u saopštenju MVP-a dostavljenom medijima.

Za teže povrede službene dužnosti predviđene su četiri moguće kazne: novčana kazna od 20 do 30 odsto zarade isplaćene za mjesec u kojem je novčana kazna izrečena, u trajanju do šest mjeseci; zabrana upućivanja na rad u diplomatsko- konzularno predstavništvo na period do dvije godine; zabrana napredovanja do dvije godine; prestanak radnog odnosa.

“O navedenom će odlučivati Disciplinska komisija Vlade Crne Gore”, zaključeno je u MVP-u.

Vlada je juče donijela odluku kojoj opoziva sedam crnogorskih ambasadora među kojima je i Vlahović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
pero
18.12.2020-22:33 22:33

Da mu plunete pod prozor da se kliuzaju kokoske.

Donji kraj
18.12.2020-23:44 23:44

Protjerati iz Crne gore..Zabrana ulaska u periodu 10 godina.