Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

MVP o izjavi Lavrova: Crna Gora prijatelj ruskog naroda, ali ne i politike agresije

Iz MVP kažu da će ruski narod uvijek imati prijatelje u Crnoj Gori, ali ne i politike agresije i tragičnog ekspanzionizma

Crnoj Gori i Rusiji je za ponos 311 godina diplomatskih odnosa. Prijateljstvo sa ruskim narodom je veće od politike, jer postoje ispravne i pogrešne politike, kazali su iz Ministarstva vanjskih poslova komentarišući izjavu ruskog šefa diplomatije Sergeja Lavrova, koji je kazao da Evropska unija i NATO pokušavaju Crnu Goru i Sjevernu Makedoniju pretvoriti u instrument “u antiruskoj igri”.

Iz MVP kažu da će ruski narod uvijek imati prijatelje u Crnoj Gori, ali ne i politike agresije i tragičnog ekspanzionizma.

“Crnoj Gori i Rusiji je za ponos 311 godina diplomatskih odnosa. Prijateljstvo sa ruskim narodom je veće od politike, jer postoje ispravne i pogrešne politike. Zbog toga je Vladimir Visocki htio biti Crnogorac. Ruski narod će uvijek imati prijatelja u Crnoj Gori, ali ne i politike agresije i tragičnog ekspanzionizma. Ruski političari su dolazili u Crnu Goru i bili dobrodošli sve dok nijesu okrenuli leđa Evropskoj uniji i evropskom sistemu vrijednosti”, naveli su iz MVP.

U resoru Ranka Krivokapića ističu da “politika agresije na kandidata za članstvo u EU – slovenski ukrajinski narod, pokazuje pogubnost politike koja žrtvu i pobjednika Drugog svjetskog rata pretvara u agresora i gubitnika rata protiv Ukrajine, žrtve agresije”.

“Podsjećamo da je svojevremeno i ruski predsjednik Vladimir Putin govorio da”ne može biti potpunog jedinstva našeg kontinenta, sve dok Rusija, najveća evropska država, ne postane organski dio evropskog procesa”. Kada je riječ o tadašnjoj odluci Crne Gore da pristupi najmoćnijem vojno-političkom savezu u istoriji, to nije znao samo onaj koji nije htio i nije želio da vidi. Crna Gora je ponosna na svoja dostignuća na evropskoj i evroatlantskoj agendi i nastaviće da bude pouzdan saveznik”, zaključuju u MVP.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve