Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

MVP: Ispitaćemo kako cure informacije

Kako dodaju, MPV razumije interesovanje javnosti za aktuelne teme iz domena Ministarstva vanjskih poslova, kao i slobodu medija, ali takođe ukazuje na delikatnost objavljivanja službene prepiske institucija

Nadležne institucije pozabaviće se curenjem informacija, koje se odnose na prepisku opozvanog ambasadora Miodraga Vlahovića, koja je poslata sa službenog maila Ministarstva vanjskih poslova, a koju je adresirao na crnogorske diplomate, saopšteno je danas iz tog Ministarstva.

Kako dodaju, MPV razumije interesovanje javnosti za aktuelne teme iz domena Ministarstva vanjskih poslova, kao i slobodu medija, ali takođe ukazuje na delikatnost objavljivanja službene prepiske institucija.

”Po ko zna koji put, Vlahović, u neobuzdanoj ambiciji, da se ”obračuna” sa MVP pred crnogorskom javnošću, prekršio je Zakon o vanjskim poslovima i pokušao da naruši ugled institucije i profesije.Ne mireći se sa činjenicom da je opozvan i zanemarujući činjenicu da u njegovom radnom dosijeu postoje četiri disciplinska postupka zbog teže povrede službene dužnosti, ambasador Vlahović pokušava na sve moguće načine da vrijeđa, omalovažava i drži lekcije u perfidnom i populističkom maniru. Pod plaštom crnogorskog patriote koji brani Crnu Goru, u ovoj predstavi za javnost prevashodno stavlja lični interes ispred interesa institucije i države”, navode u saopštenju.

Osnovni zadatak diplomate je, dodaju, zastupanje državnih interesa u inostranstvu. Sljedstveno tome, treba i mora biti osoba koja će u svakom trenutku, bez obzira na lični stav i društveno, ideološko i političko opredjeljenje, dostojanstveno zastupati interese svoje države, sa najvišim moralnim principima i etikom, te poštovati pravila u zemlji prijema.

”Ministarstvo vanjskih poslova je na ovaj način ”samo” dobilo dodatnu argumentaciju za njegov opoziv, kao i za okončanje trećeg i četvrtog disciplinskog postupka. Gospodin Vlahović buduće bitke neće voditi pod krovom Ministarstva vanjskih poslova, već, vjerovatno, u svom maniru, na bombastičnim naslovnicama, kako i priliči njegovom ”diplomatskom” temperamentu”, zaključuju u sapštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve