Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

MVP: Ambasada Crne Gore u Moskvi priredila prijem povodom proslave Dana državnosti

Ambasada Crne Gore u Moskvi organizovala je svečani prijem povodom nacionalnog praznika 13. jula – Dana državnosti Crne Gore i obilježavanja dva važna jubileja - 15 godina  od uspostavljanja diplomatskih odnosa između Crne Gore i Ruske Federacije i 310 godina od uspostavljanja prvih zvaničnih političkih kontakata između Crne Gore i Rusije, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova

Ambasada Crne Gore u Moskvi organizovala je svečani prijem povodom nacionalnog praznika 13. jula – Dana državnosti Crne Gore i obilježavanja dva važna jubileja – 15 godina  od uspostavljanja diplomatskih odnosa između Crne Gore i Ruske Federacije i 310 godina od uspostavljanja prvih zvaničnih političkih kontakata između Crne Gore i Rusije, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova.

“Događaju, koji je organizovan uz puno poštovanje zdravstvenih mjera zemlje domaćina, prisustvovao je veliki broj zvanica, među kojima predstavnici Ministarstva inostranih poslova Ruske Federacije, ostalih ministarstava, diplomatskog kora, naučnih, obrazovnih i kulturnih institucija, medija, biznis zajednice, kao i brojni članovi crnogorske dijaspore.

Priređen je i prigodan kulturno-umjetnički program, u kojem su učestvovali mlada crnogorska pijanistkinja Marija Barjaktarović i folklorni ansambl  “Crna Gora”, koji su reprezentativnim nastupom predstavili umjetničke i kulturne vrijednosti Crne Gore”, navodi se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve