Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Mustajbašić-Ličina: Situacija u Crnoj Gori zabrinjavajuća, podsjeća na devedesete

Mustajbašić-Ličina je kazala da je Crnoj Gori potreban predsjednički kandidat koji bi mogao da je vrati u stanje u kojem je bila prije izbora 2020.

Situacija u Crnoj Gori je zabrinjavajuća i na neki način podsjeća na devedesete, ocijenila je predsjednica eMDe Alijanse, Zajednice crnogorskih udruženja u Njemačkoj Emira Mustajbašić-Ličina.

Ona je, u emisiji “Pressing” na Gradskoj TV, kazala da je Crnoj Gori potreban predsjednički kandidat koji bi mogao da je vrati u stanje u kojem je bila prije izbora 2020.

“Mislim da bi to mogao da ostvari predsjednik (Milo) Đukanović. Dosta toga je uradio za Crnu Goru i mislim da ima kapaciteta da je odvede u EU”, ocijenila je Ličina.

Kada je riječ o Aleksi Bečiću kao mogućem kandidatu, Ličina je istakla da je on svoje djelovanje pokazao tokom obavljanja funkcije predsjednika Skupštine, i stoga je uvjerena da bi teško mogao da nas izvuče iz ove situacije.

“Predstavnici Pokreta ‘Evropa sad’ u kompletu predstavljaju partiju koja se dobro pripremila da prodaje maglu i čini mi se da to građani u Crnoj Gori nijesu dobro procijenili”, naglašava Ličina.

Smatra da bi potpredsjednica DPS-a Sanja Damjanović bila odgovarajuća kandidatkinja za predsjednicu kao naučnica svjetskog ranga.

Pored Đukanovića, kao kandidata vidi i aktuelnog gradonačelnika Podgorice Ivana Vukovića i predsjednika SDP-a Raška Konjevića, za kojeg smatra da bi mogao da ostvari dobre rezultate.

“Pročitala sam da bi Savo Kentera mogao da bude zajednički kandidat procrnogorskim partijama i ta ideja mi se veoma svidjela. Smatram da bi on bio jedan od boljih prijedloga”, istakao je Ličina.

Ne može, kaže, da shvati ko su glasači Pokreta “Evropa sad”, jer je očekivala da će Vuković da pobijedi na lokalnim izborima u Podgorici.

Ona je istakla da je premijer kojem je izglasano nepovjerenje Dritan Abazović sam sebe imenovao za autokratu i izgubio osjećaj i mjeru šta se smije, a šta ne smije.

“Abazović je taj koji je ignorisao upozorenja EU i ostalih međunarodnih partnera. On je kazao da EU može da kaže svoje mišljenje, ali ćemo uraditi onako kako mi želimo. Tačnije, neće raditi kako oni žele, nego kako neki drugi odluče u drugim centrima u okruženju. Toliko dobronamjernih savjeta partnera je prokockano”, navela je Ličina, dodajući da smatra da niko nije ozbiljno shvatio upozorenja o blokadi pregovora.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve