Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Mustafić: Smjena Brđanina će još više uzdrmati povjerenje partnerskih službi i međunarodni krediblitet naše države kao članice NATO

''Jedini osnov za smjenu direktora Uprave policije je mišljenje nadležnog skupštinskog odbora, kada se razmatra polugodišnji izvještaj, a koji se tiče upravo organizovanog kriminala i korupcije''

Odluka Vlade da razriješi dosadašnjeg direktora Uprave policije Zorana Brđanina, nije u skladu sa zakonom, poručio je poslanik Bošnjačke stranke i član skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu Suljo Mustafić.

“Jedini osnov za smjenu direktora Uprave policije je mišljenje nadležnog skupštinskog odbora, kada se razmatra polugodišnji izvještaj, a koji se tiče upravo organizovanog kriminala i korupcije. Pošto procedura za tako nešto nije ispoštovana, smatramo da sa aspekta zakona, procedure, ali i principijelnosti, ovakva odluka Vlade Crne Gore nije u skladu sa pravnim normama”, naveo je Mustafić.

Ističe da Brđanin nije bio izbor Bošnjačke stranke, ali su podržali njegovu kompententnost, institucionalnu odgovornost i profesionalizam, kao i potpunu posvećenost izgradnji povjerenja sa međunarodnim bezbjednosnim institucijama i partnerskim službama.

“Smatramo da se, smjenom Brđanina, mimo procedura i uz vrlo sumnjiva zakonska uporišta, povećava nestabilnost u bezbjednosnom sektoru, što predstavlja isključivu odgovornost onih koji su se odlučili na takve korake, ali posljedice mogu biti dugoročne po društvo u cjelini. Ovakva dešavanja, uz ozbiljne probleme koje imamo zbog očiglednog upliva kriminalnih klanova u policijske strukture, samo će povećati nesigurnost građana, te još više uzdrmati povjerenje partnerskih službi i međunarodni krediblitet naše države kao članice NATO”, kazao je Mustafić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve