Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Mustafić-Rapin: Zabrinutost zbog dešavanja u Crnoj Gori

Mustafić i Rapin zaključili su da je Ustav temelj vladavine prava, te da donesena zakonska rješenja moraju biti usklađena sa njim

Usvojene izmjene i dopune Zakona o predsjedniku Crne Gore nisu u saglasnosti sa Ustavom Crne Gore i takva odluka određenih političkih subjekata u Crnoj Gori uzrok je zabrinutosti Francuske, zaključili su predsjednik Odbora za evropske poslove Senata Francuske Jean-Fransoa Rapin i poslanik Bošnjačke stranke Suljo Mustafić.

Mustafić i Rapin zaključili su da je Ustav temelj vladavine prava, te da donesena zakonska rješenja moraju biti usklađena sa njim.

“Rapin je kazao da je Evropska komisija konstatovala napredak Crne Gore ka EU, i dodao da pomenute izmjene i dopune Zakona u trenutku blokade Ustavnog suda predstavljaju svojevrsno nazadovanje Crne Gore u procesu integracija”, saopšteno je iz BS.

Mustafić i Rapin zaključili su i da je u tom kontekstu neophodno jačati napore ka nastavku dijaloga političkih činilaca, te smirivanju tenzija u Crnoj Gori.

“Takođe, sagovornici su konstatovali značaj zajedničke politike kada je riječ o bezbjednosnim izazovima za Evropu, čiji je, kako su naveli, Crna Gora dio, kao članica NATO-a”, navodi se u saopštenju.

Mustafić boravi u studijskoj posjeti Parizu, gdje u okviru partnerstva Skupštine Crne Gore sa programom InterPares, kao član Odbora za bezbjednost i odbranu učestvuje na sastancima sa francuskim senatorima, članovima radnih tijela Senata nadležnih za oblasti bezbjednosti i odbrane, kao i stručnjacima za sajber bezbjednost na temu „Sajber bezbjednost”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve