Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Murić-Berbo: Posvetiti posebnu pažnju osobama u stanju socijalne potrebe

''Sigurni smo da ćemo kao dio lokalne vlasti, naši predstavnici biti servis svih građana, a posebno socijalno ugroženih kategorija i ranjivih grupa stanovništva jer je to jedino ispravno za Bar''

Bošnjačka stranka će, kao dio buduće vlasti u Baru, posvetiti posebnu pažnju osobama u stanju socijalne potrebe, poručila je Elisa Murić-Berbo, kandidatkinja za odbornicu liste Bošnjačka stranka – Ispravno za Bar.

“Sve je veći broj ovih lica i porodica na ivici siromaštva ili u siromaštvu i Bošnjačka stranka će se zalagati za osnivanje posebnog fonda za pomoć tim licima i njhovim porodicama, kao i djeci iz tih porodica u školovanju. Zalažemo se i za stipendiranje talentovanih učenika i studenata. Potrebno je povećati ulaganja u ovoj oblasti i proširiti krug korisnika, kako bi se svi nadareni talentovani učenici i studenti, kroz pristojne mjesečne stipendije stimulisali za još bolje rezultate. U našem fokusu u narednom periodu biće poboljšanje zdravstvene njege u seoskom području Pečuricama i Ostrosu, briga o starim licima i izgradnja doma za stare u Baru, kao i izgradnja Centra za autizam i osobe ometene u razvoju”, kazala je Murić-Berbo.

Ona ističe da je na seoskom području u Pečuricama i Ostrosu potrebno pojačati zdravstvenu njegu, većim brojem medicinskog osoblja i ordinirajućim ljekarima.

“Isto tako, potrebno je više brinuti kroz različite programe i u saradnji sa drugim institucijama o starim osobama. Imajući u vodu sve veći broj staračkih domaćinstava i porodica čiji članovi žive u inostranstvu, nameće se potreba za izgradnjom većeg doma za stare osobe. Smatramo da je to realno ostvarivo, kroz vid privanto-javnog partnerstva, u saradnji Opštine Bar, resornog ministarstva i zainteresovanih investitora”, naglasila je Murić-Berbo.

Smatraju, kako je istakla, da mogu obezbijediti uslove za izgradnju multifunkcioinalnog objekta koji bi obezbijedio dostojanstvene i konforne uslove za boravak i život starih osoba, uz adekvatnu socijalnu i medicinsku njegu, uz puno poštovanje njihove posebnosti i potreba u društvenoj, kulturnoj i vjerskoj oblasti.

“Sigurni smo da ćemo kao dio lokalne vlasti, naši predstavnici biti servis svih građana, a posebno socijalno ugroženih kategorija i ranjivih grupa stanovništva jer je to jedino ispravno za Bar”, kazala je Murić-Berbo.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve