Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Muratović: Izmjenom Statuta partijski uhljebi Rudnika uglja Pljevlja sebi obezbijedili prihode i dvije godine nakon prestanka funkcija

Prema njegovim riječima, takvim uhljebljavanjima brojna državna preduzeća su doživjela svoju devastaciju i posrnuće, a upravo je Rudnik uglja jedno od primjera sistematskog urušavanja

Odbor direktora Rudnika uglja Pljevlja izmjenama menadžerskih ugovora i Statuta koje se odnose na menadžerski tim koji upravlja ovim državnim preduzećem, a po kojima bi i nakon njihovog razrješenja naredne dvije godine nastavili da primaju 75 odsto od svoje plate, pokazao je kako su im lične privilegije na prvom mjestu, saopštio je Boris Muratović, član Izvršnog odbora DPS Crne Gore.

“Odbor direktora Rudnika uglja, dominantno čine aktivisti DF i Demokrata koji su na tim funkcijama pozicionirani na osnovu svoje partijske pripadnosti. Naravno da prethodnoj vlasti koja ih je imenovala, uslovi nijesu bili znanje, kompetencije i stručnost, već je uslov svih uslova bio posjedovanje članske karte ove dvije partije koje su tvorile prethodnu vlast i čiji partijski kadrovi su preplavili rukovodeća mjesta državnih preduzeća”, naveo je Muratović.

Prema njegovim riječima, takvim uhljebljavanjima brojna državna preduzeća su doživjela svoju devastaciju i posrnuće, a upravo je Rudnik uglja jedno od primjera sistematskog urušavanja.

Ne treba, dodao je on, ni ukazivati koju važnost i značaj za Pljevlja on ima jer predstavlja lokomotivu razvoja i opstanka, ali i oslonac ove opština i egzistencije brojnih građana.

“Ovo posljednje u nizu besramnih namještanja i obezbjeđivanja basnoslovnih primanja i nakon prestanka radnog angažmana menadžmenta Rudnika uglja samo je još jedno u nizu pohlepe raznih uhljeba koji su time što su nečiji rođaci, prijatelji, partijski aktivisti, a svjesni svog odlaska sa političke scene, grabe što je više i brže moguće, došli u priliku da razore nekada privrednog gigata. Upravo zbog ove činjenice aktuelna vlast mora imati poseban senzibilitet da se ljudima bez i jedne preporuke i reference ne smije dodijeliti da obavljaju odgovorne funkcije, već takva mjesta moraju pokrivati odgovorni profesionalci dokazani u svojoj struci”, zaključio je Muratović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve