Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

MUP: U Tivtu pravo glasa ima 11.937 građana

Ministarstvo unutrašnjih poslova obavještava da je broj birača u biračkom spisku u opštini Tivat po kome su održani prethodni izbori 30. avgusta 2020. godine 11.808, dok je broj birača u biračkom spisku za prijevremene lokalne izbore u opštini Tivat na dan 12. mart 11.937

Povodom odluke Predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića o raspisivanju prijevremenih izbora za odbornike u Skupštini opštine Tivat za 5. jun, Ministarstvo unutrašnjih poslova obavještava da je broj birača u biračkom spisku u opštini Tivat po kome su održani prethodni izbori 30. avgusta 2020. godine 11.808, dok je broj birača u biračkom spisku za prijevremene lokalne izbore u opštini Tivat na dan 12. mart 11.937.

“Uvid u birački spisak, birač može ostvariti lično, na šalterima Filijale za upravne poslove, državljanstvo i strance Tivat, svakim radnim danom (od ponedjeljka do petka) u terminu od 8 do 14 časova, uz važeću ličnu kartu ili putnu ispravu (pasoš). Prilikom neposrednog uvida, birač može zatražiti promjenu podataka upisanih u birački spisak”, saopšteno je iz MUP-a.

Kako su dodali, birač može izvršiti uvid u birački spisak direktno i preko internet portala www.biraci.me.

“Na tom portalu, građanin unosom broja lične karte ili putne isprave može provjeriti da li je u biračkom spisku i na kojem biračkom mjestu glasa. Obzirom na to da je tačnost adrese na kojoj građanin živi važna za tačnost biračkog spiska, na portalu je ostavljena mogućnost podnošenja elektronskog zahtjeva za promjenu adrese u okviru opštine u kojoj ima prijavljeno prebivalište. Takođe, građanin zahtjev za promjenu adrese može podnijeti i lično, na šalterima Područne jedinice/ Filijale za upravne poslove, državljanstvo i strance Ministarstva unutrašnjih poslova, u opštini u kojoj ima prijavljeno prebivalište”, objašnjavaju iz MUP-a.

U birački spisak upisuju se državljani Crne Gore koji imaju biračko pravo, a nakon donošenja odluke o raspisivanju izbora i lica koja biračko pravo stiču najkasnije na dan izbora, prema mjestu prebivališta.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve