Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

MUP da procijeni bezbjednost Alekse Bečića

Predsjedništvo partije penzionera, invalida i restitucije - PIR, zatražilo je od ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića da se hitno uradi procjena bezbjednosti predsjednika Skupštine Crne Gore Alekse Bečića.

Predsjedništvo partije penzionera, invalida i restitucije – PIR, zatražilo je od ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića da se hitno uradi procjena bezbjednosti predsjednika Skupštine Crne Gore Alekse Bečića.

U PIR-u smatraju da je Bečiću neophodno obezbjeđenje

Kako ističu u saopštenju, neprimjereno je i nedopustivo, da u ovom uzvarelom vremenu različitih strasti i naboja, nije hitno izvršena ovakva procjena.

“Treba imati u vidu da je Bečić prvi demokratski izabrani predsjednik crnogorske Skupštine, od uvođenja parlamentarizma u Crnoj Gori, a to je oko 115 godina, te da je njegov doprinos u promjeni tehnokratsko-birokratskog i korumpiranog i kriminalnog režima nemjerljiv. Stanje u kojem jednopratijski sistem koji traje od 1945. godine, a posebno u promjeni režima koji je na vlasti u zadnjih 30 godina, opustošio zemlju i građane, obezvrijedio sve institucije, pogazio Ustav i zakone države, unazadio Crnu Goru za 100 godina, zahtijeva da se hitno i urgentno izvrši procjena od ANB-a i Uprave policije, a u skladu sa Odlukom Vlade Crne Gore, koja je donesena 2017. godine, o određivanju ličnosti, objekata i prostora koje obezbjeđuje Uprava policije”, navodi se u saopštenju PIR-a, koje je potpisao predsjednik Momo Joksimović.

Aleksa Bečić i Dritan Abazovć, kako naglašavaju, su ličnosti koje su po ocjeni i stručnjaka i laika najugroženije u državi.

“Molimo ministre Nuhodžiću da uložite svoj autoritet i ovlašćenja, da se ovo pitanje odmah riješi”, ističe se u pismu upućenom Nuhodžiću.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve