Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Muk predložen za člana TS, Kaluđerović povukla kandidaturu

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić proglasio je danas novi Tužilački savjet

Predsjednik Upravnog odbora Instituta alternativa i član Vladinog Nacionalnog savjeta za borbu protiv korupcije na visokom nivou Stevo Muk predložen je za člana Tužilačkog savjeta iz reda uglednih pravnika – predstavnika nevladinih organizacija, odlučeno je većinom glasova na sjednici Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu.

Muka je, kako je podsjetio predsjednik ovog odbora Momo Koprivica iz Demokrata, predložilo sedam nevladinih organizaciji. Sedam poslanika podržalo je Muka za člana Tužilačkog savjeta, dok su tri bila protiv.

Pravna savjetnica u Centru za građansko obrazovanje Snežana Kaluđerović je, kako je kazao, povukla kandidaturu.

“Dopis o povlačenju kandidature dostavila je Kaluđerović”, rekao je Koprivica.

Prema izmijenjenom Zakonu o državnom tužilaštvu u Savjetu će biti pet uglednih pravnika, a jedno mjesto predviđeno je za kandidata civilnog društva.

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić proglasio je danas novi Tužilački savjet čiji članovi su Dražen Burić, Đurđina Ivanović, Sanja Jovićević, Tatjana Begović i Nikola Samardžić, kao i državni sekretar u Ministarstvu pravde, ljudskih i manjinskih prava Boris Marić.

Kako je saopšteno iz Kabineta predsjednika Skupštine, Bečić je istakao da je tim činom, saglasno Zakonu o državnom tužilaštvu, automatski prestao mandat dosadašnjem Tužilačkom savjetu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Muk predložen za člana TS, Kaluđerović povukla kandidaturu – CG Vijesti
05.08.2021-13:50 13:50

[…] Aktuelno […]

Vukovar
05.08.2021-14:11 14:11

Muk je skolovan cestitku mu treba uputit i sa srecom !