Utorak, 23 Jula, 2024
Rubrika:

Mujović zvanično na čelu podgoričkog PES-a

Više od 200 delegata prisustvuje osnivanju podgoričkog Pokreta Evropa sad

Više od 200 delegata prisustvuje osnivanju podgoričkog Pokreta Evropa sad.

Ministar energetike i rudarstva Saša Mujović izabran je za novog predsjednika Opštinskog odbora.

Gradski odbor Pokreta Evropa sad konstituisan je na sjednici koja se održava u Kristalnoj dvorani Hotela Hilton u Podgorici.

Spajić: Juče su pokušali da omalovaže rad Mujovića

Premijer Milojko Spajić kazao je da će Mujović omogućiti da u Crnu Goru dođe EDF najveća energetska kompanija, upravo njegovim zalaganjem.

“Radimo na Zakonu o obnovljivoj energiji i mnogim zakonima koji ce omogućiti da Crna Gora postane čvorište za energetiku u ovom dijelu Evrope”, kazao je premijer.

Istakao je da je juče izveden pokušaj da se omalovaži rad Mujovića.

“Da se prebaci Crnoj Gori da je zbog nje nestala struja na Balkanu i to je najbolji prikaz kako mediji i naši oponenti reaguju na naše uspjehe. To je bila potpuna neistina. Naše kolege iz Albanije kažu da su Grci napravili propust. Srbija je rekla hvala Bogu da smo imali saradnju sa CGES-om i CG jer ni mi ne bismo imali struju.”, kazao je Spajić.

“Đe će biti ti generali kad sprovedemo Evropu sad 2, kad uništimo kriminal u Crnoj Gori, kad korupcija bude minimalna, kad dobijemo IBAR. Oni nisu mogli da sprovedu reforme da dobiju IBAR, a kažu da nam se sad prosrećilo”, kazao je premijer.

Naglasio je da Institut “Simo Milošević” neće propasti dok je ove Vlade.

“Takav je slučaj sa EPCG i svim preduzećima. Nismo izašli iz krize, ali ćemo za pola godine napraviti ponos od Instituta Simo Milošević”, rekao je on.

Osvrnuo se i na migracije.

“Kad sam ja bio dijete Pljevlja su imala 45 hiljada stanovnika, sada 20 i nesto. Taj grad je primjer dekadencije, koja nije zaobišla ni Podgoricu”, kazao je on.

Izvorrtcg.me

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve