Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Mugoša: Zašto se povlače potezi zbog kojih dobijamo packe iz EU

Treba li neko sa strane da nas uči da su za potencijalne promjene legislative u oblastima koje su osjetljive i mogu uticati na podizanje tenzija neophodne široke konsultacije uz učešće svih relevantnih donosilaca odluka, rekao je Mugoša

Poslanik SD-a, Boris Mugoša istakao je da moramo shvatiti da teme državljanstva, prebivališta i boravišta prirodno izazivaju emotivne reakcije i određene nedoumice, odnosno strijepnje i da posebno u ovom vremenu izraženih tenzija zahtijevaju analitičnost, stručnost, ozbiljnost, odgovornost i konstruktivnost.

Mugoša se zapitao zašto se povlače potezi zbog kojih dobijamo “packe” iz EU?

“Treba li neko sa strane da nas uči da su za potencijalne promjene legislative u oblastima koje su osjetljive i mogu uticati na podizanje tenzija neophodne široke konsultacije uz učešće svih relevantnih donosilaca odluka”, naveo je poslanik SD-a na Tviteru.

Mugoša smatra da je zbog toga upravo skupštinski Odbor za sveobuhvatnu izbornu reformu adekvatno mjesto gdje relevantni donosioca odluka treba otvoreno da diskutuju o legislativi u oblasti državljanjstva i registara prebivališta i boravišta, kao i o svim drugim temama koje se tiču izbornog ambijenta.

“Vjerujem da kroz učešće poslanika, predstavnika Vlade, državnih institucija, NVO, akademske zajednice i dr. u radu Odbora, možemo doći do rješenja koja će nas neće vraćati nazad i podgrijavati tenzije nego voditi naprijed u društvo ekonomski i demokratski razvijenih zemalja”, zaključuje poslanik SD-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve