Srijeda, 27 Septembra, 2023
Rubrika:

Mugoša u Pljevljima: Moramo se boriti za vrijednosti građanske, emancipovane i prostojne Crne Gore

Mugoša se na skupu u Pljevljima osvrnuo i na socijalno najranjivije kategorije stanovništva, koje su prema njegovim riječima, zapostavljene poslednje tri godine kada su drastično porasli troškovi života.

Potpredsjednik SD-a i kandidat za poslanika na listi “Zajedno – za budućnost koja ti pripada”, Boris Mugoša građankama i građanima Pljevalja je poručio da je potrebno nastaviti borbu za vrijednosti građanske, evropske i evroatlantske Crne Gore, u kojoj će glavno oružje biti strpljenje, mudrost, odlučnost i hrabrost.

“Najviše se bavim ekonomijom i socijalom, jer mislim da kada ljudi imaju bolji životni standard mnogo manje se bave nekim drugim temama i mnogo manje su podložni određenim manipulacijama kada su njihova osjećanja u pitanju. Ali moram reći da sam prinuđen da govorim i o vrijednostima. Mislim da su u Crnoj Gori duboko ugrožene suštinske vrijednosti. Često nismo bili zadovoljni rezultatima kroz izborne cikluse, ali kad se borite za prave vrijednosti nisu presudni procenti, presudne su prave vrijednosti i one kad tad postanu dominantne. Zbog toga vas molim da ne odustanemo i ne posustanemo, ne smijemo to da uradimo. Moramo se svim svojim bićem boriti za vrijednosti građanske, emancipovane i prostojne, evropske i evroatlantske Crne Gore”, kazao je Mugoša.

On je govoreći o političkoj konkurenciji istakao da ne treba koristiti “politička sredstva kojima se oni služe, već se voditi mudrošću i strpljenjem”.

“Vidimo kakvi su nam politički protivnici, koriste svakakva sredstva, etiketiraju, vrijeđaju, traže da se mi ponašamo na isti način. Ne, ne treba da se ponašamo na isti način, naše oružje treba biti strpljenje, mudrost, odlučnost i hrabrost. To oružje smo imali i nenormalnih devedesetih godina i samo smo se zahvaljujući mudrosti, strpljenu i hrabrosti izborili sa svim onim nevjerovatno lošim stvarima koje su zadesile ovaj region devedesetih. I kad čujemo: „Nož, žica…”, mi kažimo: „Ljubav, suživot i tolerancija”, rekao je Mugoša.

Mugoša se na skupu u Pljevljima osvrnuo i na socijalno najranjivije kategorije stanovništva, koje su prema njegovim riječima, “zapostavljene” poslednje tri godine kada su drastično porasli troškovi života.

“Čujemo priču kako se bolje živi, ali ja im poručujem: Kako možete o tome da govorite, kada ste ove tri godine zaboravili one koji su socijalno najranjiviji, o kojima ste najviše morali da vodite računa, a to su penzioneri, korisnici socijalnih davanja i nezaposlena lica. Ove tri godine troškovi života su drastično porasli, cijene životnih namirnica su porasle od 70 do 100 odsto. Crna Gora je prema zvaničnim podacima najskuplja zemlja za život u regionu”, naveo je Mugoša.

Mugoša je naglasio da zajednička lista koja afirmiše građanski karakter i građanski način razmišljanja “garant vraćanja Crne Gore na emancipatorski put razvoja i dobrog položaja za građane koji su pripadnici manje brojnih naroda”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve