Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Mugoša: Smjenu Vlade traži 68 poslanika, budi objektivniji; Đurović: Neprevaziđen kralj demagogije

Ako sam ja kralj demagogije onda mi nije jasno kako je Vlada u kojoj si ti ministar (ne odbrane nego ekonomskog razvoja i turizma) prihvatila svih sedam zakonskih inicijativa koje sam obrazlagao a koje su jednoglasno usvojene u Parlamentu

Smjenu 43. Vlade, kroz dvije inicijative, traži 68 (od 81) poslanika. Pretpostavljam da je ostavka premijera, koja se shodno Ustavu smatra ostavkom Vlade, odgovoran i ozbiljan potez. Što bi jedan kolega iz URA-e svojevremeno rekao: ”Jesu li te fotelje toliko vrijedne, zapalile se”, naveo je poslanik Socijaldemokrata (SD) Boris Mugoša na Tviteru.

Njegov stav naišao je na oštru reakciju u URI, pa su se odmah oglasili šef Poslaničkog kluba te partije Miloš Konatar i ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović.

– Moj dragi kolega Boris Mugoša kralj demagogije – kratko je prokomentarisao Konatar objavu poslanika SD-a.

Nadovezao se Đurović, sličnom konstatacijom, iznoseći usput i provokacije na račun Mugoše.

– Najveći i neprevaziđen kralj demagogije koji sve zna kako treba kada je u opoziciji za vrijeme 41 Vlade u kojoj su participirali bio je bez ideja stoga bi bila velika šteta da ne ostane u opoziciji, tu je najbolji – naveo je Đurović naTviteru.

Odmah je stigao odgovor Mugoše, koji je iskazao žaljenje što ministar doviljava sebi “konstantna proklizavanja.

– Ako sam ja kralj demagogije onda mi nije jasno kako je Vlada u kojoj si ti ministar (ne odbrane nego ekonomskog razvoja i turizma) prihvatila svih sedam zakonskih inicijativa koje sam obrazlagao a koje su jednoglasno usvojene u Parlamentu… Što se tiče 41.Vlade pogledaj što sam ja radio u njenom mandatu i na kojim pozicijama sam bio od 2016. da ne bi i tu imao ovakve nepotrebne ispade. Sa mnom nema problema kad neko diskutuje argumentima ali ima kad pokušava “jeftino” da poentira… – navodi se u odgovoru Mugoše.

Đurović je odgovorio da aktuelna Vlada uvažava sve poslanike za razliku od 41. kojoj, kako kaže, nije mogao proći ni jedan predlog opozicije.

– Zato što si zaboravio sve anomalije vaše vladavine i odjednom se bezgrešan pojavio kao kritičar ove vlasti – istakao je Đurović, na šta mu je Mugoša rekao da nema razloga da se ljuti na njega.

– Gorane, smjenu 43. Vlade traži 68 poslanika i nemoj na mene da se ljutiš (i oni poslanici sa kojima si bio u vlast do 28. aprila i oni sa kojima si u vlast nakon 28. aprila) osim toga, ja sam ti npr. pomogao da jedini zakon koji si predložio od kad si ministar bude primjenjiv u praksi. Zato, Gorane, budi malo objektivniji kakav si i bio sa mnom dok smo pregovarali o 43. Vladi, gdje sam ti takodje dao par korisnih sugestija ali i nakon toga na nekim dogadjajima na kojima smo se sretali, gdje si imao drugačije mišljene o meni u odnosu na ovu tvoju pisaniju… – poručio mu je Mugoša.

Đurović je kazao da je Mugošin prijedlog usvojio iako ga smatra besmislenim i nepotrebnim jer je, prema njegovim riječima, postojeća norma to već podrazumijevala.

– Iskreno bih volio da me ti kao ekonomista od 2016. godine zamijenis i napraviš čudo – zaključio je Đurović.

 

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve