Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Mugoša: Saga o tužilačkim zakonima – novi obrt

Ističe da se i dalje ne zna ko je utvrdio Nacrt izmjena tužilačkog zakona, kad je utvrđen i ko je na njemu radio.

I poslanik SD-a Boris Mugoša komentarisao je na Tviteru današanje pisanje Vijesti da je jačanje uloge Tužilačkog savjeta i kontrole visokih tužilaca u Skupštini, te fokus na odgovornost za rezultate rada, suština Nacrta izmjena Predloga zakona o državnom tužilaštvu koji je upućen prije dva dana Evropskoj komisiji, a u koji su Vijesti imale uvid.

“Saga o tužilačkim zakonima – novi obrt… “Dostavljanjem nacrta zakona Briselu formalno je otpočeta javna rasprava, rečeno je “Vijestima” u Vladi – iako taj dokument juče nije bio javno dostupan. Objašnjeno je da to nije konačna verzija, da je i juče bilo nekih izmjena.” Nameće se, po navedenim informacijama, logičan zaključak da je počela javna rasprava o dokumentu koji nije javan i da je Evropskoj komisiji (EK) prije dva dana poslat dokument koji nije konačna verzija jer je i juče bilo nekih izmjena”, naveo je Mugoša.

Ističe da se i dalje ne zna ko je utvrdio Nacrt izmjena tužilačkog zakona, kad je utvrđen i ko je na njemu radio.

“Za sada znamo da uvid u tekst Nacrta ima jedan medij u Crnoj Gori i EK kojoj je poslata neka verzija teksta, a prihvatili su ga “žmureći” i predstavnici partija većine”, zaključio je Mugoša.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve