Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Mugoša: Prihvaćene dvije važne inicijative SD-a

Potpredsjednik i poslanik SD-a Boris Mugoša saopštio je da su danas prihvaćene dvije inicijative koje je podnio, a odnose se na veoma značajne oblasti kao što su zdravstvo i javna uprava

Potpredsjednik i poslanik SD-a Boris Mugoša saopštio je da su danas prihvaćene dvije inicijative koje je podnio, a odnose se na veoma značajne oblasti kao što su zdravstvo i javna uprava.

Naime, kako je naveo Mugoša, skupštinski Odbor za zdravstvo, rad i socijalno staranje je prihvatio njegovu inicijativu da Ministarstvo zdravlja dostavi informaciju o problematici nedostatka medicinske opreme koju, prema informacijama u medijima, pacijenti moraju sami da donose u zdravstvene ustanove kako bi dobili adekvatnu zdravstvenu uslugu.

“Veoma je važno da nas resorno ministarstvo informiše da li i u kojoj mjeri postoje problemi u ovom segmentu zdravstva i koje se mjere preduzimaju po tom pitanju”, kazao je Mugoša.

Takođe, poslanik SD-a ukazao je na to da je skupštinski Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu na današnjoj sjednici prihvatio njegovu inicijativu o kontrolnom saslušanju ministra javne uprave i potpredsjednice Vlade i ministarke evropskih poslova na temu: Reforma javne uprave.

“Radi se o jednoj od ključnih oblasti u procesu EU integracija, gdje dobijamo konkretne zamjerke u izvještajima Evropske komisije”, zaključio je Mugoša.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve