Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Mugoša: Neophodan širok politički konsenzus oko imenovanja članova Tužilačkog savjeta

Mugoša je apostrofirao dio Izvještaja Evropske komisije u kojem se decidno kaže ''Širok politički konsenzus oko imenovanja članova biće ključan za sprječavanje politizacije Savjeta i neprimjereni politički uticaj na njega''

Poslanik Socijaldemokrata, Boris Mugoša je tokom jučerašnjeg izlaganja u Skupštini Crne Gore još jednom ukazao na neophodnost širokog političkog konsenzusa, a ne dogovora partija u vlasti, oko imenovanja članova Tužilačkog savjeta.

Mugoša je apostrofirao dio Izvještaja Evropske komisije u kojem se decidno kaže “Širok politički konsenzus oko imenovanja članova biće ključan za sprječavanje politizacije Savjeta i neprimjereni politički uticaj na njega”.

“Svaka dalja jednostranost konstituenata vlasti sve više udaljava Crnu Goru od EU. Zato još jednom pozivam one političke subjekte u trenutnoj vlasti, koji iskreno baštine evropske vrijednosti, da shvate da nas samo ozbiljan, odgovoran i zreo dijalog i dogovor proevropskih snaga u Crnoj Gori suštinski vodi ka članstvu u EU”, zaključuje poslanik Socijaldemokrata.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve