Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Mugoša i Miler: Evropska agenda da bude ključni prioritet

Potpredsjednik SD-a je istakao da pored neophodnosti visokog stepena saglasnosti političkih subjekata oko imenovanja u pravosuđu, čemu će Socijaldemokirate dati puni dioprinos, treba što prije nastaviti rad u Odboru za sveobuhvatnu izbornu reformu kako bi naredne izbore dočekali u povoljnijem izbornom ambijentu

Potpredsjednik SD-a, Boris Mugoša, sastao se danas sa ambasadorom Austrije u Crnoj Gori, Karlom Milerom, saopšteno je iz te partije.

“Sagovornici su saglasni da ključni prioritet aktera na političkoj sceni u Crnoj Gori treba da bude ubrzanje naophodnih reformi na EU integracionom putu, sa posebnim fokusom na reforme u pravosuđu, odnosno imenovanja sudija Ustavnog suda, članova Sudskog savjeta i VDT-a”, navodi se u saopštenju.

Potpredsjednik SD-a je istakao da pored neophodnosti visokog stepena saglasnosti političkih subjekata oko imenovanja u pravosuđu, čemu će Socijaldemokirate dati puni dioprinos, treba što prije nastaviti rad u Odboru za sveobuhvatnu izbornu reformu kako bi naredne izbore dočekali u povoljnijem izbornom ambijentu.

“Takođe, prioritet mora biti unapređenje ozbiljno ugroženog standarda velikog broja građanki i građana što zahtijeva mnogo veću posvećenost i preuzimanje neophodnih mjera u cilju poboljšanja socio-ekonomske situacije u zemlji”, naglasio je Mugoša.

Ambasador Miler je istakao da njegova država daje punu podršku EU integracijama Crne Gore i drugih zemalja Zapadnog Balkana i izrazio očekivanje da će Crna Gora, kao predvodnica tog procesa u regionu, biti prva sljedeća članica EU.

“Sagovornici su ocijenili da je politička stabilnost jedan od ključnih preduslova uspješne realizacije svih neophodnih reformi na putu članstva Crne Gore u EU”, zaključeno je iz SD-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve