Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Mugoša: Crna Gora nema ambasadore na brojnim značajnim adresama

Kako je naveo Mugoša koji je i član skupštinskog Odbora za međunarodne odnose i iseljenike, nemamo imenovane ambasadore u gotovo niti jednoj državi u regionu (osim Makedoniji) kao i na izuzetno važnim međunarodnim adresama

Potpredsjednik i poslanik Socijaldemokrata Boris Mugoša je gostujući u emisiji Okrugli sto – Parlament u studiju, ukazao na kako on ističe “veoma problematičnu činjenicu” a to je da Crna Gora nema ambasadore pri brojnim državama i međunarodnim organizacijama.

Naime, kako je naveo Mugoša koji je i član skupštinskog Odbora za međunarodne odnose i iseljenike, nemamo imenovane ambasadore u gotovo niti jednoj državi u regionu (osim Makedoniji) kao i na izuzetno važnim međunarodnim adresama.

“Crna Gora nema imenovane ambasadore u: Albaniji, Argentini, Austriji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Hrvatskoj, Mađarskoj, na Kosovu, Kini, Njemačkoj, Poljskoj, Americi, Sloveniji, Srbiji, Svetoj Stolici, Španiji, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Ujedinjenom Kraljestvu, UN (Njujork)”, naveo je Mugoša i istakao da imenovanje ambasadora na važnim diolomatskim adresama treba da bude jedan od prioriteta u periodu pred nama.

Mugoša je ukazao na neophodnost izrade detaljne analize rada ambasadora od obnove nezavisnosti 2006. godine, sa posebnim fokusom na rezultate istih u segmentu ekonomske i kulturne diplomatije i smatra da upravo u tim oblastima postoji ogroman prostor za unapređenje rada naših diplomatsko-konzularnih predstavništava.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve