Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Mrvaljević: Cetinjske Demokrate neće učestvovati u nacionalističkim predstavama, nastavljaju rad u interesu grada

Nastavljamo da nudimo konkretna rješenja za probleme Prijestonice. U službi svih građana Cetinja, poručuje Mrvaljević

Kako smo i obećali, od samog početka pomno pratimo realizaciju najavljene investicije na prostoru gornjeg Oboda. Prošlo je skoro godinu dana i vrijeme je za presjek stanja, vrijeme je da informišemo građene Cetinja o dinamici realizacije ovog projekta i postignutim rezultatima, poručio je Danilo Mrvaljević, predsjednik kluba odbornika Demokrata u Skupštini Prijestonice.

”Po Ugovoru o zakupu zaključenom sa Konzorcijumom koji čine kanadska kompanija Eviana Health Corporation, Montenegro Bio Science d.o.o. i Ramel d.o.o. prije skoro godinu dana, investor se obavezao da za dvije godine i šest mjeseci uloži deset miliona eura, da zaposli najmanje 100 Cetinjanki i Cetinjana i da mjesečno u budžet Prijestonice uplaćuje 55 hiljada eura po osnovu zakupa nepokretnosti. Do danas je, shodno navedenom, trebalo već da bude zapošljeno najmanje oko 50 Cetinjanki i Cetinjana, već da bude investirano oko 4 miliona eura i da u budžet Prijestonice bude uplaćeno skoro 400 hiljada eura samo po osnovu zakupa”, kazao je Mrvaljević.

Ovdje dolazimo do onog pitanja, koje, kako kaže, možda nekima nije izgledalo previše važno prošle godine, a to je ”zašto su cetinjske Demokrate tražile i insistirale prilikom utvrđivanja teksta Ugovora, da dobiju mnogo čvršće garancije, vezano prije svega za ozbiljnost i dinamiku realizacije projekta”.

”Tražili smo tada da u Ugovoru jasno budu precizirani rokovi i da se daju određene garancije da će zaista i biti otvorena nova radna mjesta, da se utvrdi mnogo bolji tekst Ugovora, u cilju zaštite interesa Prijestonice. Predstavnici DPS-a i SD-a tada su to glatko odbili, navodeći da je to suvišno. Istog momenta bilo je jasno da će ovo najvjerovatnije biti samo još jedna njihova predizborna fabrika čokolade”, ističe Mrvaljević.

Izgradnja objekata na prostoru bivšega Oboda još nije ni započeta, a kako kaže Mrvaljević, iz lokalne vlasti se odavno ne oglašavaju ovim povodom, a investitora nema nigdje.

”Godinu dana nakon potpisivanja Ugovora i obećanja stotina novih radnih mjesta za dvije godine i najmanje deset miliona ulaganja, sve je ostalo na onih 100 hiljada depozita uplaćenih prilikom prijave po javnom pozivu i garanciji Prve banke, a kako stvari stoje to će najvjerovatnije biti sve što ćemo vidjeti od ovoga obećanja DPS-a i SD-a. Iznos duga samo po osnovu zakupa narednog mjeseca premašiće iznos depozita i garancije zajedno”, navodi predsjednik cetinjskog odbora Demokrata.

Mrvaljević komentarišući broj zaposlenih pri ovom, još uvijek, nerealiozovanom projektu, osvrnuo se lokalnim odborima DPS-a i SD-a.

”Treba li napominjati da je do danas zapošljeno 0 Cetinjanki i 0 Cetinjana i uloženo 0 eura u projekat? I onda DPS i SD vade zastave i grbove, obožavaju Cetinje i brane nas od četnika i izdajnika. U redu. Sa nekima se možda mogu i dalje igrati takvih igara i guranja laži i obmana pod tepih, sa nema ne, nama ne mogu mazati oči njihovim lažnim patriotizmom, znamo se”, ističe Mrvaljević.

On je na kraju poručio da cetinjske Demokrate neće učestvovati, kako on kaže, u nacionalističkim predstavama.

”Cetinjske Demokrate neće učestvovati u nacionalističkim predstavama, prebrojavanjima i skretanjima pažnje javnosti sa suštinskih pitanja, ma sa koje strane dolazile takve stvari. Nastavljamo rad isključivo u interesu Grada, bavimo se pitanjima koja život znače, nastavljamo da nudimo konkretna rješenja za probleme Prijestonice. U službi svih građana Cetinja”, zaključuje Mrvaljević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
USA-CG
29.01.2021-12:15 12:15

Ajde Demokrate najvisi nacionalisti CG pokazali ste CETINJU koliko nam zelite dobro da nam djedovinu uzimate nedate nam UC u svoju CRKVU nego je ogradili zatvorskom ogradom sa natpisom -SAMO ZA SRBE-ZAPAMTITE -BOLJE GROB NEGO ROB .

oooooo
29.01.2021-12:51 12:51
Reply to  USA-CG

Sa zatvorskom ogradom uz pomoc cuvara od jednog bataljona POLICIJE -Ponizenje -Cetinjana -CG I prljavstina da nijedan deterdzent- prasak ne moze oprat ovu novu SRPSKU VLADU!!

vlado
30.01.2021-17:48 17:48

ajd čarapice ne mlati