Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Montenegro International: Upozorenje EU, NATO i SAD: Srpski svijet je koncept Velike Srbije za 21. vijek

Iz NVO navode, da u  dokumentu dostavljenom na najviše državne adrese članica EU, NATO i SAD podsjećaju da je država Srbija kreirala SS i preko svojih eksponenata počela da primjenjuje upravo u Crnoj Gori

NVO Montenegro International uputila je na adrese najodgovornijih ličnosti EU, NATO i SAD detaljno i dokazima potkrijepljenu Analizu malignosti koncepta Srpski svijet (SS), saopšteno je iz ove NVO.

“Učinili smo to suočeni sa ozbiljnim pomacima u realizaciji projekta SS i najavama daljih planova. Uvjereni smo da će oni kojima je Analiza upućena, provjeriti sve navode i da će preduzeti odgovorajuće aktivnosti, sa ciljem podrške u očuvanju saveznice, nezavisne i medjunarodno priznate države, članice NATO-a i kandidata za članstvo u EU”, ističu u MI.

Iz NVO navode, da u  dokumentu dostavljenom na najviše državne adrese članica EU, NATO i SAD podsjećaju da je država Srbija kreirala SS i preko svojih eksponenata počela da primjenjuje upravo u Crnoj Gori.

U Analizi temeljno se pokazuje kako je taj koncept, ustvari, ratkohuškački koncept iz 90-tih godina prošlog stoljeća, prilagođen za 21. vijek, te njegove posljedice, prije svega po mir i bezbjednost na Zapadnom Balkanu a uzimajući u obzir neupitnu spremnost većine građana Crne Gore da brane i odbrane njen ustavno-pravni karakter.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve