Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Montenegro International: Relevantne međunarodne adrese upoznate sa dešavanjima u Crnoj Gori

U ovom izvještaju, navode iz MI, posebna pažnja posvećena je brutalnim napadima simpatizera opozicije u Nikšiću na političke neistomišljenike, političkim smjenama u lokalnom Centru bezbjednosti, te neefikasnošću Uprave policije u rasvjetljavanju pomenutih napada

NVO Montenegro International je danas izvijestila relevantne međunarodne adrese o posljednjim dešavanjima u Crnoj Gori, koja su obilježena teškim incidentima i svakodnevnim narušavanjem bezbjednosti i sigurnosti zemlje i njenih građana.

U ovom izvještaju, navode iz MI, posebna pažnja posvećena je brutalnim napadima simpatizera opozicije u Nikšiću na političke neistomišljenike, političkim smjenama u lokalnom Centru bezbjednosti, te neefikasnošću Uprave policije u rasvjetljavanju pomenutih napada.

“Takođe, tema je bila i sramna provokacija premijera Krivokapića i njegovih apostola učinjena na Cetinju prilikom polaganja vijenca na grob Kralja Nikole, ukidanje finansiranja Fakulteta za crnogorski jezik i književnost, ali i svi ostali primjeri revanšizma i instaliranja velikosrpskih ideologa na ključna mjesta u sektoru bezbjednosti, kulture, obrazovanja, diplomatije”, poručuju u saopštenju.

Iz MI naglašavaju da su kontaktima u najvećim institucijama dostavili kompletan kontekst kampanje u Nikšiću.

“Svojim kontaktima u institucijama NATO, EU i SAD predočili smo kompletan kontekst predizborne kampanje u Nikšiću, i stavili na raspolaganje upozoravajuće dokaze o miješanju Srbije i srpskog entiteta BıH u predstojeće lokalne izbore u najvećoj crnogorskoj opštini”, ističu u saopštenju.

Dodaju da je proslijeđen i poseban izvještaj povodom uticaja SPC u regionu.

“Pored navedenog, pripremljen je i proslijeđen poseban izvještaj koji se tiče djelovanja Srpske Pravoslavne Crkve u Crnoj Gori i regionu, sa posebnim osvrtom na klerofašističko djelovanje ove organizacije, ulogu ekstremističkih grupa koje djeluju pod okriljem SPC, slučajeve pedofilije, silovanja, zlostavljanja i otmica od strane krugova unutar SPC, kao i slučajeve zloupotrebe djece u nereligijske svrhe od strane SPC u Crnoj Gori”, dodaju iz MI.

Podsjećaju da MI u kontinuitetu izvještava zainteresovane aktere međunarodne političke scene o situaciji u Crnoj Gori od trenutka kada je inaugrisana nova Vlada.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
CADJO
08.03.2021-12:57 12:57

Nema od toga nista da ti cekas EU i Internacional RESENJE ! NJIHOVI PROBLEMI SU MNOGO VECI OD NASIH !NIKAD NIKOM NIJESU NISTA RIJESILI A NECE NI NAMA ! SAVJET -SAMI ZA STOLOM I RESAVATI !