Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Momčilo Radulović predsjednik Savjeta Agencije za sprečavanje korupcije

Njega su na današnjoj sjednici većinom glasova izabrali članovi Savjeta ASK

NVO aktivista i predsjednik Evropskog pokreta Momčilo Radulović izabran je danas za predsjednika Savjeta Agencije za sprečavanje korupcije.

Momčilo Radulović

Njega su na današnjoj sjednici većinom glasova izabrali članovi Savjeta ASK.

“Pred nama je dosta teška godina u kojoj se planira cijeli niz reformskih aktivnosti u oblasti izbornog zakonodavstva”, rekao je Radulović.

Institut Aleternativa i CGO predložili su dopunu dnevnog reda sa tačkom “Preispitivanje podataka iz imovinskog kartona za javne funkcionere koji su dobili kredite za stanove od vlade”.

Jedini koji je glasao za raspravljanje o inicijativi je Zlatko Vujović, ostali članovi su bili protiv.

Direktor ASK Sreten Radonjić je kazao da će o toj inicijativi raspravljati na sljedećoj sjednici.

“Za svih 96 funkcionera koji se pominju, agencija radi u tom pravcu i dobićete detaljnu informaciju. Tačno je da imamo neizvedena rješenja do kraja, nepreciznosti i nejasnoće koje postoje u zakonu.

Period od 2016. pa nadalje mi ćemo ispitati jer tako zakon definiše.

Period od ranije nije u našoj nadležnosti. Izuzetno mnogo smo radili. Mi smo za preko 1500 javnih funkcionera podnijeli prekršajne prijave. U tu strukturu spadaju i oni koji vrše vlast. Niko ne može biti privilegovan kad su u pitanju nadležnosti agencije”, rekao je Radonjić.

Radulović je kazao da inicijativu nije mogao da podrži jer nije imao vremena da se upozna sa njom.

“Inicijativu sam prvi put na stolu vidio danas iz tog razloga nijesam mogao da je podržim. Nijesam imao vremena da se upoznam sa njom.

Ovo je institucija koja ima svoja pravila rada. Na sljedecoj sjednici će se o tome raspravljati”, kazao je on.

Ko je Momčilo Radulović?

Radulović je predsjednik Evropskog pokreta u Crnoj Gori. Diplomirao je na smjeru Međunarodni odnosi, na Fakultetu političkih nauka na Univerzitetu u Beogradu. Magistrirao je na smjeru – Evropske studije i regionalizam u novembru 2007. godine, na programu Evropske akademije u Bolzanu, Univerziteta Grac i Evropskog instituta za odnose sa javnošću iz Luksemburga. Na temu: „Međunarodni odnosi i moderni politički sistem Norveške“ je specijalizirao na Univerzitetu Oslo. Pohađao je specijalistički program u oblasti ekonomije i politike u Pragu koje je organizovan od strane Charles and Georgetown Univerziteta u Los Angeles-u, organizovan od strane George Mason Univerziteta u Vašingtonu.

Trenutno je i, kako se navodi na sajtu Evropskog pokreta, član pregovaračke radne grupe za Poglavlje 31 (Spoljna, bezbjednosna i odbrambena politika), kao i Balkan Task Force Instituta za studije bezbjednosti u Parizu. Od 2016. godine je i član Zajedničkog konsultativnog odbora civilnog društva Crne Gore i Evropskog ekonomskog i socijalnog savjeta EU.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve