Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Mojkovac: Novi predsjednik Skupštine opštine Marko Janketić

Za Janketića su glasala 22 odbornika, 17 za, protiv su bila dva, a uzdržana tri odbornika, pa je većinom glasova on izabran za novog predsjednika Skupštine Opštine

U Mojkovcu je danas održana konstitutivna sjednica Skupštine Opštine na kojoj je predstavljen Izvještaj Izborne komisije Mojkovac o rezultatima izbora za izbor odbornika u Skupštini Mojkovac – održanih 5. decembra 2021. Na sjednici su verifikovani mandati odbornicima, te je time konstituisan novi saziv Skupštine opštine Mojkovac.

Predsjednik Opštinske izborne komisije Vaso Medojević podsjetio je da je na lokalnim izborima u Mojkovcu koalicija DPS-SD-LP osvojila 14 mandata, koalicija “Za budućnost Mojkovca” osam mandata, Demokrate četiri, URA dva mandata kao i grupa građana “Ne damo Mojkovac”. Ujedinjena Crna Gora osvojila je mandat.

Druga tačka dnevnog reda je izbor predsjednika Skupštine opštine.

Konstatovano je da je predložen jedan kandidat, Marko Janketić, odbornik Demokrata u Skupštini Opštini Mojkovac.

Za Janketića su glasala 22 odbornika, 17 za, protiv su bila dva, a uzdržana tri odbornika, pa je većinom glasova on izabran za novog predsjednika Skupštine Opštine.

Janketić je zahvalio odbornicima na ukazanom povjerenju.

“U ovom mandatu radiću i truditi se da odlike ove Skupštine budu usmjerene na dobrobit građana, da građani budu uključeni u donošenje odluka. Vrata ove Skupštine biće otvorena za sve građane.

Mogu obećati u ime Demokrata da ćemo se sa našim koalicionim partnerima zalagati da odluke koje donosi ova Skupština budu usmjerene na izvlačenje našeg grada iz ekonomskog ćorsokaka u koji ga je dovela višedecenijska vlast”, kazao je Janketić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Crnogorka
05.01.2022-11:40 11:40

Dobili ste promjene sad cete probat i taj slani kolac od neskolovanih i nacionalista BIRALI STE DOBILI STE!