Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Mladi SDP-a učesnici programa ALPI

Kako su naveli, ALPI program namijenjen je mladim liderima iz različitih političkih stranaka u Crnoj Gori a ove godine učestvovali su predstavnici šest različitih partija

Predstavnici Foruma mladih Socijaldemokratske partije Ćazim Lisičić i Marijana Čvorović, bili su učesnici druge generacije programa za mlade političke lidere u Crnoj Gori ALPI, čiji je pokrovitelj Međunarodni republikanski institut IRI, saopšteno je iz SDP-a.

“Ovaj program između ostalog nudi mogućnost mladim liderima da se povežu i razmijene ideje i mišljenja kao i da se bolje upoznaju sa aktuelnom političkom društvenom i ekonomskom situacijom u zemlji, stranim uticajima na Zapadnom Balkanu, procesima EU integracija kao i o trenutnim sigurnosnim izazovima. Program je završen ovog vikenda u Bijeloj uz dodjelu certifikata”, navodi se u saopštenju.

Iz SDP-a napominju, da kao rezultat ovogodišnjeg ALPI programa i međupartijske saradnje mladih nastao je projekat “Jede li se nacionalizam” koji ima za cilj prevenciju etnonacionalizma koji, kako su zaključili mladi lideri, razara građansko društvo i vrijednosti.

Projekat koji je nastao u Crnoj Gori realizovaće se i u Srbiji i Bosni i Hercegovini.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve