Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Mladi SDP-a tražili sastanak sa ministarkom Bratić

Mladi SDP-a žele da čuju od Bratićke da li postoji bilo kakav plan ili strategija za mlade ljude u Crnoj Gori.

Mi iz Foruma mladih SDP-a, zabrinuti zbog nove političke realnosti i sve naglašenijih trendova kojima se dovode u pitanje vrijednosti građanske Crne Gore kao i zbog položaja mladih u Crnoj Gori, željeli smo o tim temama da razgovaramo sa ministarkom prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesnom Bratić izjavila je predsjednica Foruma mladih SDP Amina Cikotić.

Oni su odlučili da ministarki poklone Ustav Crne Gore, kako bi je stalno podsjećao da je ovo građanska i sekularna država, te da nema mjesta nacionalizmu bilo koje vrste, pa ni onoga kojeg ona ispoljava i kojim se ponosi.

”Vjerujemo da će joj Ustav Crne Gore biti i te kako od koristi budući da je u svom dosadašnjem djelovanju i stavovima pokazala da su joj strane vrijednosti građanskog društva i uvažavanje različitosti. Ministarka je možda u koroti za Kosovom i vjerovatno je to njoj najvažnije – nama nije. Mi smo danas ovdje u crnini zabrinuti za vrijednosti građanskog društva koje i ona svojim stavovima narušava, zabrinuti zbog položaja mladih u Crnoj Gori, zbog svih onih mladih koji su otišli iz naše države, zbog propuštenih prilika, zbog nepovoljnog ambijenta za razvoj svih nas, zbog nekonkurentnog obrazovanja koje dobijamo i zbog svih ostalih problema sa kojima se mi kao omladina susrećemo”, poručila je Cikotić.

Mladi SDP-a žele da čuju od Bratićke da li postoji bilo kakav plan ili strategija za mlade ljude u Crnoj Gori.

”Do neke naredne prilike, kade ćemo nadamo se biti u prilici i da direktno razgovaramo o svim ovim temama, očekujemo da će ministarka dobro proučiti i iščitati Ustav koji jo dostavljamo”, zaključila je Cikotić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve