Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Mitrović: Svojom nesposobnošću Vlada dodatno ugrožava najugroženije građane

U predizbornoj kampanji, pojašnjava, obećavali su i povratak ''nadoknada za majke sa troje i više djece'' a sada nema ni povećanja minimalnog prihoda za najugroženije građane Crne Gore

Poslije svega viđenog u prethodnih 100 dana, ništa drugo se i nije moglo očekivati od nove Vlade već da u 101. danu krenu i na najugroženije građane. Najava da “Vlada neće usklađivati visinu primanja za najugroženije građane: Ekonomija u minusu, kaiš stežu socijali”, će dodatno pogoršati ionako loš ekonomski položaj najugroženijih građana, koji su za samo tri mjeseca dovedeni na rub egzistencije blokiranjem ekonomije zbog izuzetno lošeg upravljanja situacijom izazvanom koronavirusom, saopštio je poslanik DPS-a Ivan Mitrović.

“Ovim postupkom Vlada potvrđuje da su joj važniji populizam i skretanje Crne Gore sa njenog evropskog puta od ekonomske situacije, i to koga, građana Crne Gore sa najnižim primanjima. Ministar nadležan za poslove socijalnog staranja od svega što je uradio u prethodna tri mjeseca rada nove Vlade može stati u tri saopštenja, računajući ovo kao treće, iako se iza ovog nije potpisao, a u kome najavljuje lošiji položaj za oko 9 000 korisnika MO (materijalnog obezbjeđenja) i više od tridesetak hiljada članova porodica korisnika MO u Crnoj Gori”, navodi Mitrović.

Nije dovoljno što se zbog loše ili nikakve organizacije Ministarstva finansija i socijalnog staranja i neusvajanja budžeta već tri mjeseca ne isplaćuju jednokratne novčane pomoći, dodaje Mitrović, nije dovoljno ni što je iz istog razloga već tri mjeseca blokiran “gerento program” (pomoć starima u kući) i što 1.200 staračkih, pretežno samačkih domaćinstava, od 1. januara nema pomoć u obavljanju svojih kućnih poslova u vremenu kada im se prepuručuje, iz drugog resora, da ostanu kućama.

Poručuje da dovoljno ni to što već tri mjeseca 120 gerento domaćica ne ostvaruje svoju zaradu, već evo sada novi atak na više od 30 000 korisnika materijalnog obezbjeđenja.

U predizbornoj kampanji, pojašnjava, obećavali su i povratak “nadoknada za majke sa troje i više djece” a sada nema ni povećanja minimalnog prihoda za najugroženije građane Crne Gore.

“Kazali su “zanijemila su lica naših žena, majki i sestara”, a danas rade da zanijeme lica svakog civilizovanog građanina Crne Gore i Evrope onoga ko prati i zna šta rade u Crnoj Gori”, dodaje on.

Znajući da neće biti usklađivanja MO, Mitrović poručuje da Vladi niko nije branio da kroz institut jednokratne novčane pomoći pomogne 9.000 porodica, kako je to uradila i prethodna Vlada za 8.522 porodice, obezbjeđujući im 200 eura jednokratne pomoći u mjesecu avgustu prošle godine.

“Stvar je više nego jasna, obezglaviti Crnu Goru, ekonomski je sunovratiti, napraviti sliku bespomoćne zemlje i povesti je u pravcu Srbije i Rusije”, zaključuje Mitrović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Hncg
28.03.2021-22:11 22:11

S kojim pravom i sa kojim obrazom vi pokušavate da se reklamira te i izlazite u javnost, kad svi u Nikšiću i šire znamo koju si štetu napravio i Nikšiću i Crnoj Gori i Dps-u zajedno sa Veselinom Grbovićem? Okrivljujući jedan drugog za katastrofu koju ste učinili Nikšiću i CG, ostaćete godinama upamćen po bahatosti, osionosti po kojima će vas Nk pamtiti. Zahvaljujući vama dvojici hiljade ljudi iz Dps-a ne glasa Dps i neće je glasati dok god ste vi tu.

LipaLipa
29.03.2021-10:40 10:40

…. ne znam koji razlog ali novi dps poslanici. … ne zna se koji veci debil. … sto pametno moze reci. ovaj prasac. … komentar treba zasluziti. no kako. … aj’ zdravo. …