Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Mitrović: Spajić najavio revanšizam u sektoru socijalne i dječije zaštite

Aktuelnom ministru je sugerisao da posjeti neku od socijalnih ustanova, kako bi shvatio sa kojim problemima se nose zaposleni.

Poslanik Dps-a Ivan Mitrović, kazao je da je aktuelni ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić, najavio revanšizam u sektoru socijalne i dječije zaštite.

“Zapitajte se samo kako bi bilo da ste danas kao resorni ministar umjesto najavljene revizije socijalnih davanja Centara za socijalni rad, sa jasnom namjerom da se obračunate sa kadrovima kao što to radite u svim resorima dok predstavnike EU varate, poslali na primjer poruku iz dječijeg doma “Mladost” u Bijeloj: “Ovoj djeci ne smije ništa da fali dok sam ja ministar finansija i socijalnog staranja”, poručuje poslanik DPS-a.

Aktuelnom ministru je sugerisao da posjeti neku od socijalnih ustanova, kako bi shvatio sa kojim problemima se nose zaposleni.

“Ili na primjer ministre da ste započeli svoj mandat u resoru socijale, jer ste ga tek danas započeli prvi put pominjući socijalu nakon tri mjeseca, posjetom JU Zavod “Komanski most” ili nekom od Dnevnih centara u Crnoj Gori da vidite sa čime se zaposleni u ovim ustanovama suočavaju i pružite im poruku ohrabrenja, podrške ili razumijevanja”, dodaje Mitrović.

Mitrović smatra, da jer Spajić na drugi način mogao da otpočne svoj mandat.

“Mogli ste uvaženi ministre Spajiću i da svoj mandat započnete tako što ćete se zahvaliti zaposlenima u cjelokupnom sistemu socijalne i dječije zaštite na nemjerljivom doprinosu koji daju u borbi sa koronavirusom u posljednjih 12 mjeseci. Pa i da se posebno zahvalite socijalnim radnicima i svim zaposlenim u Centrima za socijalni rad na hiljadama odnešenih paketa pomoći na pragovima crnogorskih domaćinstava, pa da i njima pošaljete poruku ohrabrenja”, ukazuje on.

Dodaje da je Spajić prvobitno, trebao da se zahvali zaposlenima u domovima za stare, na trudu koji su uložili u borbi protiv covid-19.

“Ili na primjer ministre da ste se sjetili da se zahvalite zaposlenima u domovima za stare od kojih brojni ne gledaju svoje porodice kako bi brinuli o korisnicima smještenim u ovim ustanovama i pomogli im u njihovoj borbi sa koronavirusom”, navodi Mitrović.

Ili ministre mogli ste i obavijestiti 1200 crnogorskih, dodaje poslanik DPS-a, pretežno staračkih domaćinstava, zašto se već tri mjeseca u ovako alarmantnoj epidemiološkoj situaciji, a od kada ste Vi na čelo ministarstva ne pruža usluga “pomoć u kući”.

“Mogli ste ministre i morali ste mnogo više od toga da potpišete napisano saopštenje DF-a kako bi instalirali unaprijed pripremljene i politički podobne kadrove u ustanovama socijalne i dječije zaštite u Crnoj Gori”, zaključuje u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve