Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Mitrović: Spajić da prestane da manipuliše i počne da rješava probleme socijalne zaštite

On je podsjetio da je u proteklih godinu dana gorivo u Crnoj Gori poskupilo 30 posto, a ostale namirnice između 20 i 30 odsto

Poslanik Demokratske partije socijalista Ivan Mitrović održao je pres konferenciju nakon okruglog stola na temu – socijalna politika izgubljena godina, na kojem je kako je kazao, konstatovano da je Ministarstvo finansija i socijalnog staranja na čelu sa Milojkom Spajićem zaboravilo da se bavi socijalnom politikom na teritoriji Crne Gore, pozivajući  ga da prestane manipulisati građanima Crne Gore i počne rješavati probleme u oblasti socijalne zaštite.

-Za nama je godinu i dva mjeseca od poslednjih izbora, kao odgovorni ljudi mislimo da je to kredibilan period u kojem možemo mjeriti rezultate rada ministarstva i Vlade. Zaključci su jasni, građani Crne Gore danas mnogo jasnije vide šta je u stanju da uradi nova vlast, odnosno šta nije u stanju da uradi. Ministar finansija i socijalnog staranja se nije udostojio da obiđe nijednu ustanovu socijalne i dječije zaštite. Imati ustanovu kao dječiji dom “mladost” u Bijeloj i ne obići je, zaista mislim da u takvim uslovima ne možete biti na čelu takvog resora- kazao je Mitrović.

On je podsjetio da je u proteklih godinu dana gorivo u Crnoj Gori poskupilo 30 posto, a ostale namirnice između 20 i 30 odsto.

-Nije napravljen nijedan stambeni objekat za penzionere. Podsjećamo Ministarstvo finansija da u najkraćem periodu obrati pažnju i pomogne 7.732 materijalno ugrožene porodice i da pomogne pripadnicima penzionerske populacije- navodi Mitrović.

On je kazao da je prethodna Vlada realizovala projekte doma za stare u Nikšiću i Podgorici.

-Ova Vlada za 11 mjeseci nije u stanju da ih stavi u funckiju. Apelujemo da to urade što hitnije- kazao je Mitrović.

Dodaje i da nije bio potreban izvještaj EK kako bi ukazao na porast djece bez roditeljskog staranja.

-Nemamo iniciranu nijednu socijalnu uslugu od nadležnog ministarstva u lokalnim zajednicama. Apelujemo da se radi na afirmaciji socijalne usluge profesionalnog hraniteljstva kako bi djeca bez roditelja nastavila da žive u porodičnom okruženju. Apelujemo na Vladu koja nije iskoristila prethodnih 11 mjeseci, da raspišu grantove za dodjele sredstava onim NVO koje rade poboljšanju položaja osoba sa invelidtitetom i osjetljivih grupa. Mi nemamo raspisane grantove za dodjelu NVO koje se bave zaštitom ovih lica- ističe poslanik DPS-a.

Dodaje i da je u fondu PIO nepodjeljeno 900.000 eura za poboljšanje stambene problematike penzionera.

-Pozivam ministra finansija da prestane da verbalno manipuliše ponižvajući građane sa akcijama poput dodijele tri litra ulja, već da rješava probleme u oblasti socijalne politike jer dosta je građanima verbalne manipluacije kao što su izmaniuplisali majkama praveći budžetske akrobacije izostavljajući zakon o majkama- kazao je Mitrović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve